Honlap
Versenyzők Versenyek Galéria Edzés időpontok Elérhetőségek Eln. Határozatok

Kezdő oldal

 

2018.08.25 Kőszeg 8. DuatlonEredmények
Képek
2018.07.21-22. Fadd-Dombori  Triatlon UP Ranglista Verseny
  A hétvégén rendezték az Utánpótlás Triatlon Ranglista következő fordulóját, ahol a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub az összes utánpótlás korosztályban érdekelt volt a szombati napon.
    Faddra már a legtöbben szerdán leutaztunk, hogy egy rövid táborral, családias, baráti hangulatban készüljünk a hétvégi versenyre, úgy hogy közben szép közös élményeket is szerezzünk ezen a héten. A hét közepén odaérve erős szeles, de elég meleg idő fogadott, így a felkészülésben az időjárás az úszás felkészülésünket zavarta (első sorban a legkisebbekét), de legalább edződünk a különböző időjárási körülmények között. A verseny napjára azonban elállt a szél, a meleg, párás levegő azonban maradt.
    A legkisebbek között Hóbor Enikő (Újonc 1) és Hóbor Álmos (Újonc 2) a középmezőnyben végeztek.
    A Gyermek korosztályban a fiúknál voltunk érdekeltek Neudl Gábor az úszásban és kerékpárban, Medvegy András és Pongrácz Alex elsősorban futásban, Kiss Gábor kerékpárban és futásban volt erősebb, így az erős középmezőnyben végeztek, Hóbor Lehel egész jó úszás után tudta tartani a helyét, így ő 14. lett a 70 fős mezőnyből.
    A lányoknál Palatkás Anna a középmezőnyben végzett, az úszás ment Neki a legjobban, bár az elmúlt hetekben az kevesebbet tudtuk gyakorolni a tervezettnél.
    A fiúknál Thaler Levente a jó futásának (3. idő a mezőnyben) köszönhetően a 9. helyet szerezte meg. Nyul Marcell és Hóbor Zalán jó úszás után egy kerékpáros bolyban tekerve a végéig fej fej mellett haladva végül a 18-19. helyen értek célba, míg Medvegy Gábor egyenletes versenyzéssel teljesítette a távot.
    Az ifik mezőnyében a hosszabb távon már jobban meglátszott a nagy meleg a versenyzők teljesítményében. A végére nagy különbségek lettek a pillanatnyi formából adódóan. A lányoknál Hóbor Eszter az 5. helyet érte el, Medvegy Nóra pedig 16. lett, míg a fiúknál Schwahofer Balázs 13., Molnár Gábor 19. és Nyul Patrik 21. lett.

Gratulálok a versenyzőinknek!

Következik: Pécsen a Gyermek és Serdülő Triatlon Országos Bajnokság és Triatlon Váltó Országos Bajnokság augusztus 4-5-én.Eredmények
Képek
2018.07.15 Veresegyház Aquatlon OB.
  Egy héttel ezelőtt rendezték az Aquatlon Országos Bajnokságot, ahol a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub az újonc 2 korosztálytól az ifjúsági korosztályig indított versenyzőt. A tó vizének hőmérséklete ideális volt a versenyzéshez, a futópálya változaton nyomvonalon helyenként mélyebb homokos talajon volt kijelölve nagyon szép környezetben. A serdülő fiú csapatunk Thaler Levente, Hóbor Zalán és Nyul Marcell összeállításban harmadik helyezést ért el.
    Veresegyházra a verseny napján mentünk le bár volt, aki már Budapestről jött át, illetve Molnár Gábor szombaton még Balassagyarmaton indult triatlon ranglista versenyen ahol 13. helyezést szerzett.
    Az Újonc2 korosztályban Molnár Hanna az első országos aquatlon versenyén 38. helyezést ért el (53 induló közül). A Gyermek korosztályban a lányoknál Komjáthy Kíra 48. helyen ért célba (58) nagyon jó úszást produkált nyílt vízben is. A futása is hétről hétre javul. A fiúknál Hóbor Lehel 12., Laki Barnabás 32., Pongrácz Alex 41. (60) lett.
    A serdülő fiúknál Thaler Levente 14., Hóbor Zalán 20. és Nyúl Marcell 22. helyezést (39) ért el, csapatban pedig bronzérmesek lettek.
    Az ifjúsági korosztályban Hóbor Eszter 8., míg a fiuknál Schwahofer Balázs 14., Molnár Gábor 16. és Nyul Patrik 29. helyen futott be a célba.
Csapatban a serdülő bronzérem mellé a gyermek fuú csapat egy 6., az ifi fiú csapat egy 4. helyezést szerzett.Eredmények
Képek
2018.06.23-24 Baja Sprint Triatlon OB.
  A hétvégén rendezték a Sprint távú Triatlon Országos Bajnokságot Baján, ahol a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub az ifjúsági és Junior korosztályban volt érdekelt a szombati napon.
  Délután rajtoltak a versenyzők, először a női futam versenye zajlott. Az elmúlt hetek kánikulája után az utóbbi napok lehűlése miatt nem kellett a hőséggel is küzdeni a versenyzőknek, de a Duna-holtág még nem hűlt le túlságosan (majdnem 23 fokos volt szombaton). Az ifjúsági korú lányoknál Hóbor Eszter 8., Marton Emese 26. helyezést ért el. A junior korcsoportban pedig Pillisz Réka 9. lett.
  A fiúk már kora este rajtoltak. Itt csak ifjúsági korú versenyzőink indultak, viszont hárman is, így a csapatversenyben is érdekeltek voltunk. Mindhárom fiú a mezőny közepén úszott Nyul Patrik vezetésével. Az első váltás során Patrik még egy erős kerékpáros sorral tudott kimenni a bringás pályára. Balázs és Gábor egymást segítve követték őket kissé lemaradva. A futásra Patrikék előnye körről körre nőtt, viszont a futó számban a másik két fiú erősebb volt így megfordult a sorrend. Végül Molnár Gábor 14., Schwahofer Balázs 15. és Nyul Patrik 19. helyen ért célba. A fiúk csapatban dobogóra állhattak, mivel harmadik helyezést értek el!
  Vasárnap a gyermek és serdülő versenyzőink indultak ranglista futamon, többek között, hogy meghívást szerezzenek a tiszaújvárosi Utánpótlás Gálára.
  A gyermek korcsoportban Hóbor Lehel állt rajthoz sajnos az úszásután nem az idén már megszokott jó helyen jött ki a vízből, így a mezőny közepén tudott kerékpárra ülni. A kerékpár és a futás során a helyezése nem sokat változott, így a 27. helyen fejezte be a versenyt. Az előző két jobb eredménye alapján csak a következő napokban derül ki, hogy indulhat e Tiszaújvárosban.
  A gyermek futamban először a fiúk ugrottak vízbe. Hóbor Zalán a 10., Nyul Marcell a 12. helyen jött ki a vízből, Thaler Levente a középmezőnyben követte őket. Ebben a futamban az élmezőny kerékpáron igencsak szétszakadozott, csak egy-két nagyobb boly alakult ki. Zalán a 15. helyen szállt le a kerékpárról, míg Marcell és Levente kicsit mögötte ért be másodszor a váltózónába. Végül Zalán 15., Levente 18., Marcell pedig 21. helyen fejezte be a versenyt.
  A lányok futamában Palatkás Anna a középmezőny elején fogott partot, a kerékpáron és a futáson még szintén érződött a sérülések miatti sok kihagyás, végül a 29. helyen ért célba. Neki még kell egy kis idő, hogy visszarázódjon a megszokott versenytempójára.
Gratulálok a versenyzőinknek! Következik Tiszaújváros, majd az Aquatlon OB Veresegyházán.


Eredmények
Képek
2017.12.09. Mikulás Kupa
 Eredmények
Képek
2017.10.21. Duatlon Diákolimpia Országos Döntő- Marcali
 Hóbor Eszter 2., Pillisz Réka és Molnár Gábor 3., Schwahofer Balázs 4., Palatkás Anna 5. helyezést ért el egyéniben, míg a IV. korcsoportos fiú csapat 1., az V. korcsoportos lány csapat 2., a III. korcsoportos fiúk pedig 3. helyezést értek el.

Szerencsére az idei ősszel az időjárás a futó és kerékpáros edzések kedvében járt, így semmi nem akadályozhatta a felkészülésünket az év utolsó tervezett szabadtéri versenyére. Bár a felkészülés az ősztől is elsősorban úszás hangsúlyos, tanulóink egyre jobb eredményeket érnek el a triatlon mindhárom alap sportágaiban, illetve az összetett sportokban egyaránt.
Hóbor Eszter úgy lett második az V. korcsoportban, hogy a VI. korcsoportos lányok közül senki sem tudta megelőzni, a kőszegiek közül itt Medvegy Nóra követte a 8. helyen. Molnár Gábor és Schwahofer Balázs szintén az V. korcsoportban küzdöttek a dobogóért, amit végül Gábor ért el nagy csatában, Nyul Patrik 11., Fekete Gellért jó kerékpározással a 15. helyen ért célba. Pillisz Ákos a „B kategóriában” (nem igazoltak közül) lett 7. Pillisz Réka a VI. korcsoportban állhatott dobogóra. Palatkás Anna a korcsoportjában egyedül képviselte klubunkat és jó versenyzéssel Ő is a pódiumra állhatott az eredményhirdetésen. A III. korcsoportos lányoknál Stumpf Anna 15. helyezésével öregbítette hírnevünket, itt Sárközi Tirza a „B” kategóriában lett 24. szintén szép versenyzéssel. A többiek csapatban is érdekeltek voltak.
    Csapatban a győztes IV. korcsoportos fiúknál Thaler Levente, Hóbor Zalán, Nyul Marcell, Marton Zsolt és Medvegy Gábor indult iskolánkból. A lányok V. korcsoportjában ezüstérmes csapat tagjai Hóbor Eszter, Spanraft Liza, Gurisatti Jázmin és Doszpoth Piroska volt. A III. korcsoportos fiúk bronzérméhez Hóbor Lehel, Medvegy András, Pongrácz Alex, Laki Barnabás, Kiss Gábor és Neudl Gábor járult hozzá.
Gratulálok Mindnyájuknak a szép eredményekhez!
Eredmények
Képek
2017.08.26.7. Kőszeg Duatlon – TriKids Cup

    Második alkalommal a Kőszegi-hegységben rendezhettük meg a 7. duatlon versenyünket, ami most is a TriKids Cup sorozat egyik állomása volt. A három hetes szünet és az erős, technikás pálya átrendezte az erőviszonyokat több helyen is. Az augusztusi rendezés inkább a hazai versenyzők távollétét jelentette, sajnos több versenyzőnk is hiányzott a rendezvényünkről. Az osztrák versenyzők viszont egyre nagyobb létszámmal és egyre messzebbről is ellátogatnak hozzánk.
    A versenyközpont idén is a sífelvonó felső végénél lévő síháznál, útkereszteződésnél volt. A futás a hétforrás felé vezető aszfaltozott úton, míg a kerékpározás a nemrég felújított, Szent Vid felé vezető szintúton zajlott. Azt, hogy ebben a környezetben és ilyen színvonalon rendezhettük a versenyt a Szombathelyi Erdészeti Zrt. és többek között a Vasivíz Zrt. hathatós támogatásának köszönhetjük. A pálya kijelölését pénteken söpréssel, lapátolással készítettük elő.
    A verseny gyönyörű időben, igen melegben zajlott (a futópálya aszfaltja olvadt, pedig jórészt árnyékos volt), szerencsére baleset nélkül. Klubunkból Laki Csanád, Pillisz Réka és Molnár Gábor korosztályában első lett, míg Hóbor Enikő, Hóbor Lehel, Hóbor Zalán, Fekete Adél, Thaler Levente, Nyul Patrik és Gódor Béla második helyezést szerzett, a dobogó harmadik fokára Kovács Levente, Hóbor Álmos, Pongrácz Alex, Stumpf Anna és Schwahofer Balázs állhattak fel.
    A versenyen családi és baráti váltóknak is szurkolhattunk, nagyon jó hangulatban telt a verseny, aki kilátogatott, indult azt hiszem tényleg jól érezte magát, reméljük, egyre többen kipróbálják magukat, hiszen sportolni kezdők, újrakezdők, visszatérők számára is teljesíthető távokon zajlanak a futamok és minden résztvevőt lelkes biztatásban részesített a közönség.
A fenti lakosok többsége, a kirándulók megértően, kevés mozgással vették tudomásul az útlezárásokat (köszönet érte).
Köszönöm a klubunk tagjainak aktív, sokrétű közreműködését!


Duatlon
2017.08.06. Triatlon Utánpótlás Országos Bajnokság - VELENCE
   Az ÚJONC 2 FIÚ CSAPAT ORSZÁGOS BAJNOK,
   SCHWAHOFER BALÁZS ÉS HÓBOR LEHEL 5. A MAGYAR BAJNOKSÁGON
 Az idei évben az U23-as Triatlon Európa Bajnokság mellett Velence adott otthont az utánpótlás Országos Bajnokságnak a múlt hét végén.
 A szokásosnál kisebb csapattal vettünk részt az idei utánpótlás országos bajnokságon. Főleg a serdülő lányaink hiányoztak a versenyről betegség és egyéb elfoglaltság miatt, így ebben a korosztályban sajnos a csapatversenyben nem tudtunk beleszólni a versenybe.
 A legtöbben csak vasárnap hajnalban indultunk el Kőszegről a versenyre így az éjszakai zivatar után hajnalban Sárvárnál újra „élvezhettük” a felhőszakadást és csak bíztunk benne, hogy nem éri el az eső a délelőtt folyamán Velencét. Szerencsére a gyerekek végül jó időben versenyezhettek, ami fontos volt, hiszen a kerékpáros pályán még így is sok bukás történt a csúszós kanyarokban. A mieink szerencsére megúszták kerékpáros esés nélkül.
 Először a kisebbek rajtoltak a melegre való tekintettel is. Mi az Újonc 2 korosztályban a fiúknál voltunk érdekeltek. A 84 fős mezőnyben Hóbor Lehel 5., Pongrácz Alex 9., Laki Barnabás 12., Kiss Gábor 45. helyen ért célba. Csapatban pedig a fiúk szoros versenyben (17 csapat között) ORSZÁGOS BAJNOKI címet szereztek!
 A gyermek korosztályban is a fiúk versenyét kellett követnünk. Itt 77 induló közül Hóbor Zalán 12., Marton Zsolt 31., Molnár Levente pedig 43. helyen ért célba, csapatban a 7. helyet szerezték meg (13 csapat közül).
 A serdülőknél a fiúk között Schwahofer Balázs jó úszással és a végén jó futással idei legjobb teljesítményével 5. helyen ért célba (50 induló), míg Thaler Levente a 23., Nyul Marcell a 35. helyen futott be. Csapatban a 4. helyet szerezték meg. A lányoknál Spanraft Liza úszott és kerékpározott kiemelkedően végül a 14. helyet szerezte meg (54 versenyző közül), míg Hóbor  Eszter a jó futóeredményének köszönhetően a 12. helyen ért célba. Náluk nagyon hiányzott a harmadik lány, mert jó eséllyel állhattak volna dobogóra.
 Gratulálok Mindenkinek, mert idén is eredményes évet zártunk. Egyre több versenyzőnk jön ki úszásban a mezőny elején, ami elengedhetetlen a jó eredmények eléréséhez. A nagyobbaknak már egyre több edzésmunkára van szükség, ami lemondásokkal jár, de jó úton haladunk, hogy eredményekben is megmutatkozzon a befektetett munka.
 Köszönöm minden versenyzőnknek az idei évben nyújtott teljesítményét, munkáját, a szülőknek a segítséget - az utazásokra, felkészülésre, versenyzésre szánt anyagi és időbeli áldozatot!Eredmények
Képek
2017.07.23. Triatlon Utánpótlás Gála – Meghívásos Verseny - TISZAÚJVÁROS
 Ismét Tiszaújvárosba utazhattunk a Triatlon Nagyhét keretei belül megrendezésre kerülő Triatlon Gálára (a pillanatnyi ranglista helyezések alapján a legjobb 16 – 20 versenyző), melynek természetesen örültünk.
 Immár hagyomány, hogy a tiszaújvárosi rendezők a Világkupa és a Junior Európa Kupa futamai mellett a Serdülő és Gyermek korosztály legjobbjait is meghívják (az adott év pillanatnyi ranglista helyezései alapján), így a „kicsik” is a felnőtt mezőnnyel megegyező körülmények közt (pálya, depó, szurkolók, …stb.) versenyezhetnek.
Már harmadszor indultak a tanítványaink ezeken a versenyeken. Idén négyen képviselték a klubot serdülő és gyermek korcsoportokban.
 Az első futamban nem voltunk érdekeltek, így a gyerekek nyugodtan megnézhették a versenypályát, pályavezetést.
 A Gyermek fiú futamban Hóbor Zalán indult kőszegi színekben. Jó úszás után végül éppen lemaradt a nagy bolyról, végül egy egyenletes futással végül a 19. helyen ért célba.
 A Serdülő lányoknál 2 versenyzőért is szoríthattunk, mindketten jó helyen jöttek ki a vízből. Az úszás után végül egy 14 fős kerékpáros boly alakult ki, melyben mindkét versenyzőnk bent volt. A kerékpározás során együtt maradtak a lányok, így a futásra maradt a döntést. Hóbor Eszter a 6., míg Spanraft Liza a 12. helyet szerezte meg.
 A serdülő fiúknál Schwahofer Balázs a mezőny közepén úszva, a kerékpározás során először az első bolyra felért, sajnos a táv második felében leszakadt, így az elsőkhöz képest jelentős hátrányból kezdte meg a futást, mely során végül a 11. helyre jött fel.
Hóbor Eszter az eredményhirdetéskor a pódiumon is képviselte a klubunkat, reméljük, sokan megteszik ezt a következő években minél több korosztályban.
A verseny hangulata az idén is nagyszerű volt ezt még a versenyt a televízión keresztül követők is megtapasztalhatták.


Eredmények
Képek
2017.07.15-16. Fadd-Dombori Triatlon Ranglistaverseny, Váltócsapat OB
 Az idei évben először nem Fadd-Domboriban rendezik az utánpótlás Országos Bajnokságot, így a faddi verseny időben előbb került megrendezésre.
 Az elmúlt évekhez hasonlóan több gyerekkel családosan már a hét közepén leutaztunk együtt készülni a hátralévő pár országos versenyre, mindemellett a családok is értékes időt tölthettek együtt pihenhettek egyet a nyári szünetben. Szerencsére az időjárás is segítette a felkészülést-pihenést. A Duna holtága nagyon kellemes hőmérsékletű volt, így nyugodtan tudtuk gyakorolni a nyíltvízi úszást, tájékozódást is.
 Az egyéni versenyekre most is szombaton került sor. A legkisebbek kezdték a versenyzést először, majd az egyre nagyobbak futamai következtek.
 Az Újonc 1 korcsoportban Hóbor Álmos a 18. helyen (37 induló közül) ért célba miután jó úszás befejezés és kerékpározás után futáson kicsit visszaesett.
 Az Újonc 2 korcsoportban Hóbor Lehel 7. (61 indulóból), míg Pongrácz Alex 24., Medvegy András 31. helyen ért célba.
 A Gyermek korcsoportban Hóbor Zalán 26. (68), Molnár Levente 46., Neudl Gábor 47., Medvegy Gábor 48. és Marton Zsolt 52. lett.
 A Serdülő korosztályoknál egyben ORV verseny is volt így lengyel, cseh, szlovák versenyzők is indultak a magyarokkal együtt. A lányoknál Hóbor Eszter 9. (53), Spanraft Liza 12., Palatkás Anna 19., Gurisatti Jázmin pedig a 29. helyen ért célba. A fiúknál Schwahofer Balázs 19., míg Nyul Marcell 38., Thaler Levente pedig 40. helyezést ért el.
 Az ifik már a sprint összevont futamban indultak és Molnár Gábor és Nyul Patrik is a középmezőnyben ért célba.
 Vasárnap a Triatlon Váltó OB-ra került sor itt az Újonc 2. csapatunk (Hóbor Lehel, Pongrácz Alex és Medvegy András) az ötödik helyet, Gyermek csapatunk (Hóbor Zalán, Neudl Gábor és Molnár Levente) a 8., Serdülő lány csapatunk (Spanraft Liza, Hóbor Eszter, Palatkás Anna) a 6., míg Serdülő fiú csapatunk az 5. helyet szerezte meg.
Az idei utolsó triatlon ranglista verseny a velencei Országos Bajnokság lesz augusztus első vasárnapján.Eredmények
Képek
2017.05.20-21.Klubcsapat Országos Bajnokság és Ranglista Verseny Tiszaújváros
Egy héten belül már másodszor autóztunk versenyre az M3-ason az elmúlt hétvégén, most legalább a jégeső elkerült bennünket és szép időben utazhattunk, versenyezhettünk.
 A szombati Klubcsapat OB-n két Utánpótlás 1 (2002-2005 között születettek) korosztályos csapattal voltunk érdekeltek. A gyerekek fordított eredményeket hoztak a tavalyi évhez épest, hiszen idén a fiúk (Schwahofer Balázs, Nyul Marcell, Hóbor Zalán, Thaler Levente, Marton Zsolt) 4. helyezést, míg a lányok (Gurisatti Jázmin, Palatkás Anna, Hóbor Eszter, Spanraft Liza, Medvegy Nóra) 5. helyezést szereztek. Egy kis csúszdázás, fürdés után készültünk a másnapi egyéni versenyekre.
 Itt is népes mezőnyök gyűltek össze, így volt olyan futam, ahol 8-10 versenyzőnek kellett együtt rajtolnia pályánként az 50m-es 8 pályás medencében (ahová sorsolás útján osztották be az indulókat).
 A fiúknál gyermek korosztályban Hóbor Zalán 8. (72 célba érő versenyző közül) helyezést szerzett, míg Schwahofer Balázs a serdülők közt a 12. (51) helyen ért célba.
A lányok közül Pillisz Réka az ifjúsági korcsoportban 9. (31), míg a serdülőknél Spanraft Liza 11. (52) helyezése volt a legjobb a korosztályában.
 A többiek is szépen teljesítettek. Kiemelkedett még Thaler Levente futóideje 4. (51), ő is egy szerencsésebb úszás sorsolással, sérülés nélkül a következő futamon már remélem a futásához hasonlóan jó eredményt ér el.


Eredmények
Képek
2017.05.14.EMMI Sport XXI. Aquatlon Országos Döntő Debrecen.

Négy csapattal összesen 13 gyerekkel voltunk érdekeltek a debreceni aquatlon döntőben. A szokásokhoz híven most is a kisebbek kezdtek először, így mi az Újonc 2. korosztályban voltunk először érdekeltek (ez volt a legnépesebb mezőny hiszen a lányoknál és a fiúknál is 104-104 induló volt). Ebben a mezőnyben Hóbor Lehel 10., Pongrácz Alex 28., Laki Barnabás 29. lett, csapatban a fiúk a 6. helyet szerezték meg.

A Gyermek korosztályban is fiú versenyzőink voltak. Itt a csapat (Hóbor Zalán, Marton Zsolt és Neudl Gábor) a 9. helyet szerezte meg. Hóbor Zalán 25. helyen végzett összesítésben.

A Serdülő korosztályban fiú és lány csapatunk is volt egyaránt. Schwahofer Balázs a tavalyi dobogós helyezése után idén is érmet nyert a 3. helyet szerezte meg. Csapatban (Schwahofer Balázs (3.), Thaler Levente (12.) és Nyul Marcell (23.)) pedig a második helyre állhattak a fiúk. A lány csapatunk (Palatkás Anna(15.), Gurisatti Jázmin (17.), Hóbor Eszter (26.) és Doszpoth Piroska(36.)) pedig 3. helyezést szerzett így az úszás és futás érmek után az aquatlon országos döntőről is éremmel térhettek haza.Eredmények
Képek
2017.04.11. Országos Mezeifutás Diákolimpia - Gödöllő  

 Tizenhárom fős csapattal vettünk részt az idei gödöllői országos döntőn. A második korcsoportos fiúkkal és a negyedik korcsoportos lányokkal csapatban is érdekeltek voltunk, míg három egyéni versenyzőnk jutott be az döntőre a III. és IV. korcsoportos fiúknál, V. korcsoportos lányoknál.

 A fiatalok kezdték a versenyt, így a II. korcsoportos fiúk álltak rajthoz először az iskolánkból. A rajt nem sikerült jól (az egyik rendező még bent állt a gyerekeink előtt a pályán, amikor elrajtolt a mezőny), így hátulról kellett feljönni a gyerekeknek, úgy, hogy a rajt után 2-300m-rel a pálya indokolatlanul be lett szűkítve és úgy beállt a mezőny, hogy többen ott estek el, ahogy egymásra futottak a gyerekek (ez az összes későbbi futamnál is problémát jelentett). A fiúk végül sorrendben a 30., 61., 64., 71. és 96. (245 indulóból) helyen értek be (Horváth Barnabás, Hóbor Lehel, Marton Lázár, Medvegy András és Pongrácz Alex) , úgy, hogy másodpercenként 4-5 fiú „esett be” a célba. Ezzel a szép eredménnyel a csapat a II. helyezést szerezte meg (41 csapatból), így első mezeifutás érmünket nyerték országos versenyen.

 A III. korcsoportos fiúknál Hóbor Zalán a 107. helyen ért célba (224 induló).

 A IV. korcsoportos lányoknál Palatkás Annna 41., Gurisatti Jázmin 48., Hóbor Eszter 49., Medvegy Nóra 86. és Doszpoth Piroska 167. helyen (192 induló) ért célba, megszerezve ezzel a III. helyet (33 csapat közül). A lányok így a múlt havi úszó diákolimpia után a mezei futáson is dobogóra állhattak!

 A IV. korcsoportos fiúk mezőnyében értük el a legjobb egyéni eredményt, hiszen Schwahofer Balázs nagyon szép versenyzéssel 11. helyezést ért el 230 induló küzül.

 A lányok V. korcsoportjában Marton Emese egy öt napos útról hazaérve a 63. helyet szerezte meg 154 induló közül.Eredmények
Képek
2017.04.01.  8. Kőszegi Aquatlon Kupa

Az idei évben a régiós döntő rendezését a versenynaptár kevésbé zsúfolt időszakára próbáltuk tenni, e miatt került április első napjára a verseny, a távokat a debreceni döntő távjaihoz igazítottuk a lebonyolítást pedig szintén az OB menetrendje szerint, egyszerre rajtolással rendeztük a tavalyi évhez hasonlóan a futó számban is. 
 A 8. alkalommal rendezett verseny már szinte nyári időben zajlott és még a tavalyi jeges eső is elmaradt. Több, mint 15 fok és gyönyörű, napsütéses idő várta az indulókat.
A futópálya a már megszokott nyomvonalon volt kijelölve. Az uszoda mellől indulva kellett a Dr. Nagy László EGYMI ősfás parkjában teljesíteni a futószámot, melyen füves, kavicsos és aszfaltozott szakaszok is váltották egymást.

Jó látni, hogy a visszatérő versenyzők közül sokan milyen szépen fejlődnek évről-évre.

A versenyt teljesítők éremmel, apró meglepetésekkel, és azt hiszem nagyon szép élményekkel gazdagodtak.

Sajnos idén is többen az utolsó pillanatban mondták vissza a nevezéseket betegség miatt.

Hála a lelkes segítőknek, gördülékenyen zajlottak a futamok, és a verseny végén a frissítőnél nagyon sokféle finomság várta a célba érkezőket.Aquatlon
2016.12..03. Mikulás KupaKiírás
Eredmény
Képek
2016.08.27.  6. Kőszegi Duatlon
 Az idei évben első alkalommal a Kőszegi-hegységben rendezhettük meg a 6. duatlon versenyünket, ami most is a TriKids Cup sorozat egyik állomása volt. A versenyen végül a tavalyihoz hasonlóan közel 100 indulónk volt. Az augusztusi rendezés inkább a hazai versenyzők távollétét jelentette (többen még különböző táborokban vesznek részt). Az osztrák versenyzők viszont egyre nagyobb létszámmal és egyre messzebbről is ellátogatnak hozzánk.
    A versenyközpont a sífelvonó felső végénél lévő síháznál, útkereszteződésnél volt. A futás a hétforrás felé vezető aszfaltozott úton, míg a kerékpározás a tavaly felújított, Szent Vid felé vezető szintúton zajlott. Azt, hogy ebben a környezetben és ilyen színvonalon rendezhettük a versenyt a Szombathelyi Erdészeti Zrt. és többek között a Vasivíz Zrt. hathatós támogatásának köszönhetjük. A pálya kijelölését pénteken söpréssel, lapátolással egy nagy létszámú szülői csapat készítette elő.
    A verseny gyönyörű időben zajlott, a gyerekeknél szerencsére baleset nélkül. A felnőtteknél Gódor Béla esése borzolta a kedélyeket, bár még visszaült a kerékpárra és befutott a célba, utána a mentősök ellátták a sebeit, majd bement a kórházba röntgenre, varrásra – mielőbbi gyógyulást, versenyzést kívánunk Neki! Klubunkból Stumpf Anna és Schwahofer Balázs megnyerte a futamát, míg Pillisz Réka, Spanraft Liza, Molnár Gábor és Szőke Dávid második helyezést szerzett, míg a dobogó harmadik fokára Pongrácz Marcell, Palatkás Anna, és Hóbor Eszter állhattak fel.


Duatlon
2016.08.06. Fadd-Dombori  Tri. Utánpótlás OB. Ranglista verseny

 Augusztus első hétvégéjén került sor – szokás szerint – az utánpótlás (serdülő, gyermek és újonc csapat) triatlon országos bajnokságra. Klubunk nagy létszámú csapattal vett részt a versenyen. A csapat nagyobbik része már szerdán leutazott a verseny helyszínére, így átmozgató edzésekkel, csapatösszetartással, nyaralással telt a versenyt megelőző egy-két nap. Péntek-szombat csatlakozott a csapat itthon maradt része is.

            Szombat délelőtt a legkisebbek kezdték a versenyzést, majd az egyre idősebbek következtek. Mi az újonc2 korosztályban voltunk érdekeltek először, ahol négy fiú indult a klubból. Az egyik felvezető kajakos nem jó irányba vezette az úszókat, de szerencsére a mieink időben kapcsoltak és a helyes (rövidebb) irányban folytatták az úszást. A depóban (váltózónában) jó néhány gyereknek meggyűlt a baja a kerékpárok megtalálásával, de egész ügyesen mentek ki bringázni. Végül mindegyik fiú szép eredményt ért el a 100 induló közül Neudl Gábor 12., Hóbor Lehel 16., Pongrácz Alex 48., Medvegy András 49. helyen ért célba. Mind a négy fiú kellett hozzá, hogy a csapatban a 3. helyezést (15 csapat közül) megszerezzük.

            A gyermek korosztályban a lányoknál Palatkás Anna indult az egyesületünk színeiben, Ő egyenletes teljesítménnyel, jó futással a 15. helyen (68 induló) ért célba, ez az idei eredményei alapján az összesített ranglistán a 13. helyet szerezte meg. A fiúknál viszont hatan is indultak, így két csapatnyi fiú vágott neki a versenynek. Nyul Marcell tartotta az elmúlt hetek jó formáját és szép, egyenletes teljesítménnyel az 5. helyet (70 induló) szerezte meg, Hóbor Zalán 24., Thaler Levente 26., Marton Zsolt 35., Medvegy Gábor 56. és Molnár Levente 58. helyen ért célba. A Nyul-Hóbor-Thaler csapat bronzérmet (10 csapat) szerzett, míg a Marton-Medvegy-Molnár csapat a 9. lett. Az összesített ranglistán Nyul Marcell szintén 5. lett, ami azt jelenti, hogy valószínűen a válogatott kerettagságot (Héraklész) is megszerezte a jövő évre.

            A serdülő fiúk indultak ezt követően. Schwahofer Balázs is rajthoz állt a tiszaújvárosi balesetét követő kihagyás után, így itt is csapatban is érdekeltek voltunk. Mindhárom fiú jó úszással kezdett, bár Balázs kicsit hátrébb csúszott a jó rajtot követően. Kerékpárból a négy + egy fős élmezőnyt követő üldözőboly Molnár Gábor vezetésével érkezett a depóba, míg Nyul Patrik és Schwahofer Balázs sajnos egy későbbi boly tagjaként érkezett. Molnár Gábor egy nagyon szép futással a tavaszi jó teljesítményét megismételve végül 7. (69 induló) helyen ért célba, ezzel az összesített ranglista 6. helyét szerezte meg, ő is reménykedhet a Héraklész kerettagságban. Schwahofer Balázs mindent megtett, de a verseny előtti két hét kényszerpihenő sajnos nem múlt el nyomtalanul, végül 30. helyen ért célba, Nyul Patrik pedig 45. lett. Csapatban ez a 7. (10) helyhez volt elegendő. Az összesített ranglistán végül Schwahofer Balázs az év első felében elért jó eredményeknek köszönhetően 14., míg Nyul Patrik 35. lett. A lányok versenyében 6 kőszegi indult, sajnos az úszás után az első kerékpáros bolyról lemaradtak a lányok (Spanraft Liza közel volt hozzá), így Spanraft Liza és Hóbor Eszter a második, Gurisatti Jázmin a harmadik, Pósfalvi Dalma a negyedik bolyban tekert, a többiek már jobban szétszakadtak. Végül Spanraft Liza a 15. (59) helyen ért legjobb kőszegiként célba, Hóbor Eszter 18., Gurisatti Jázmin 21., Pósfalvi Dalma 30., Marton Emese 48., Medvegy Nóra 54. lett. Csapatban a Spanraft-Hóbor-Gurisatti hármas 3. (12), míg a Pósfalvi-Marton-Medvegy trió a 10. helyet szerezte meg. Az összesített ranglitán Spanraft Liza 14., Hóbor Eszter 17., Gurisatti Jázmin 20. helyezést ért el.

            Az ifjúsági korosztálynak ranglista verseny volt a faddi triatlon. Pillisz Réka korosztályában a 15. helyen ért célba. A verseny előtt már látszott, hogy kezd visszatérni az év elején mutatott jó formája. Ő az idén már sokkal hosszabb távon versenyez, reméljük jövőre már az úszáson hozzáerősödik ehhez a távhoz is.Kiírás
Eredmény
Képek
2016.07.15-17. Balassagyarmat Aquatlon OB – Triatlon Váltó OB - Utánpótlás Ranglista 

 Három napos versenysorozaton estünk túl a hétvégén, ahol szombat-vasárnap a napot sem láthattunk, viszont az összes ruhánk vizes lett a versenyek végére.

Pénteken még megúsztuk eső nélkül. Bár a futópálya már ekkor is helyenként sáros, nagy tócsákkal tarkított volt. Egyéni legjobb helyezésünket ezen a napon korcsoportjában a frissen igazolt Joó Ádám szerezte, aki a hatodik helyen ért célba. Csapatban a gyermek fiúk mindössze hat másodperccel maradtak le a dobogóról, így a negyedik helyen végeztek. A serdülő fiúknál ezen a napon is hiányzott a csapatból Schwahofer Balázs, ahogyan ezt vasárnap is érezhettük a váltó verseny során.

Szombaton már élvezhettük a szabadtéri versenyek hátrányos oldalát, bár szerencsére legalább jeget nem kaptunk a nyakunkba. A szombati napon Nyul Marcell idei legjobb eredményét produkálva egyéni 4. helyezést szerzett, így sokat lépett előre a ranglistán.

Vasárnap a váltó versenyeken a gyermek fiú és serdülő lány csapatunk egyaránt 5. helyezést szerzett – egyaránt hátrányból indulva.

A tiszaújvárosi gála után 5 nappal és közte több, mint 700 kilométert autózva, két napig ázva, örömmel gondolok arra, hogy három hetünk van felkészülni a gyermek, serdülő Triatlon Országos Bajnokságra.Kiírás
Eredmény
Képek
2016.07.10. Tiszaújváros – Triatlon Utánpótlás Gála

Az idei évben már 7 versenyzőnk nyert jogot a Gyermek és Serdülő Utánpótlás Gálán való részvételre. Közülük Palatkás Anna nem tudott részt venni egyéb elfoglaltság miatt.

 A fiatalabbak kezdték a versenyt, itt Nyul Marcell révén voltunk érdekelve, aki a 12. helyen ért célba a legjobbak között.

 A serdülőknél már három lányért és két fiúért is szoríthattunk. Közülük Spanraft Liza a 10. helyet szerezte meg, Ő szerepelt a csapatból a legjobban. A fiúknál Molnár Gábor 12. lett, Schwahofer Balázs a kerékpáron, jó helyen haladva szép eredményre esélyesként nagyot bukott, sajnos olyan szerencsétlenül eset a bolyban beszorítva, hogy a lánctányérja elvágta a lábát és a mentőknek a megyei kórházba kellett vinni Miskolcra, ahol összevarrták. Így a következő hétvégéket a versenyzés helyett kényszerpihenővel tölti. Reméljük, mielőbb felépül és az Országos Bajnokságra minél jobb formába tud még kerülni.

 Gratulálok a gyerekeknek, hogy ebben az évben ilyen létszámmal vehettek már részt a gálaversenyen.Kiírás
Eredmény
Eredmény
Képek
2016.06.25-26 Baja Triatlon Sprint OB.- Utánpótlás Ranglista
Igazi kánikula fogadta szombaton az Országos bajnokságon rajthoz álló versenyzőket. A hőség érzetet az erős szél csökkentette ugyan, de nem kedvezett a kerékpáros pályán lévőknek, akik egyébként egy igen technikás pályán mérték össze tudásukat, hogy végül a gáton döntsék el futásban, hogy „ki a legény/leány”.
Tőlünk Pillisz Réka indult az utánpótlás korúak közül ezen a napon, aki jó úszás után végül a 23. helyen ért célba első évében ezen a távon.
Másnap a kisebbek is összemérték tudásukat, ekkor a hőmérő higanyszála már pár fokkal lejjebb kúszott és a szél is kicsit mérséklődött.
A gyermek korosztályban a lányoknál Palatkás Anna a 13., míg a fiúknál Nyul Marcell 11., Hóbor Zalán 27.lett.
A serdülőknél az egyre jobb eredményeket szerző Spanraft Liza 10., Hóbor Eszter 16., míg a szép és eredményes futással célba érő Gurisatti Jázmin 17. lett. A fiúknál Schwahofer Balázs 10., Nyul Patrik 29. helyen ért célba.
A verseny után a ranglista pillanatnyi állása alapján a hétvégi tiszaújvárosi Triatlon Hét Gála versenyére meghívottak listájára is várhattunk, ahol a serdülő és gyermek korosztályból hét versenyzőnk is indulási jogot szerzett.
A hétvégi versenyen Palatkás Anna más elfoglaltsága miatt nem tud részt venni, ellenben Spanraft Liza, Hóbor Eszter, Gurisatti Jázmin, Molnár Gábor, Schwahofer Balázs és Nyul Marcell képviseli a kőszegi színeket.Kiírás
Eredmény
Képek
2016.06.19.  Mörbisch Aquatlon – TriKids Cup
 Idén újra visszatért a szép idő a mörbischi aquatlon verseny idejére. Bár még nem élvezhetjük régóta a meleget, szerencsére a Fertő-tó vize nem volt hideg, és az esőfelhők is csak éppen érintették a verseny területét. Mivel az osztrákok ezen a héten rendezték Kitzbuhelben a triatlon bajnokságukat, így meghatározó résztvevői lettünk a versenynek.
A versenyzőink szépen teljesítettek magukhoz képest is, ezért amelyik korosztályban indítottunk versenyzőt ott dobogóra is tudtunk állni.
Schwahofer Balázs és Hóbor Eszter 1. helyezést szerzett, Pósfalvi Dalma, Hóbor Zalán és Hóbor Lehel második helyen ért célba, míg Medvegy Nóra, Thaler Levente, Stumpf Anna és Laki Barnabás a dobogó harmadik fokára állhatott.
Az eredményhirdetésre várva jutott idő a strandolásra, játékra, csúszdázásra, míg a felnőtteknek egy kis úszásra is.


Kiírás
Eredmény
Képek
2016.05.29. Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokság
Igazi nyári melegben rendezték a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságot Debrecenben, melyen igen népes és színvonalas mezőny gyűlt össze.
A versenyzők először az úszástávjukat teljesítették, majd az úszásidők alapján csoportokra bontva teljesítették a futás "adagjukat". A futásra már igazi meleg várt a versenyzőkre.
A legjobb eredményeinket a legidősebb (serdülő) kategóriában érték el versenyzőink, hiszen Schwahofer Balázs Országos egyéni 2. helyet, míg csapatban (Schwahofer Balázs, Molnár Gábor, Nyul Patrik) Országos Bajnoki címet szerzett!
A gyermek fiú csapatunk is felállhatott a dobogóra, mivel Nyul marcell, Hóbor Zalán és Thaler Levente 3. helyezést szereztek.
a különböző korosztályokban legjobbjaink:
Újonc 2. fiú:
19. Neudl Gábor; csapat 8. (Neudl Gábor, Hóbor Lehel, Kiss Gábor)

Gyermek lány:
11. Palatkás Anna

Gyermek fiú:
11. Nyul Marcell

Serdülő lány:
15. Spanraft Liza; csapat 5. (Spanraft Liza; Hóbor Eszter; Gurisatti Jázmin)

Későn este, de élményekkel és szép eredményekkel gazdagodva értünk haza.


Kiírás
Eredmény
Eredmény csapat
Képek
2016.05.07. Kőszegi Aquatlon.
 Az idei évben a régiós döntő rendezése és az országos döntőhöz igazítás miatt az időpont adott volt, a távokat a debreceni döntő távjaihoz igazítottuk a lebonyolítást pedig szintén a három hét múlva rendezendő OB menetrendje szerint, immáron nem hendikepes indulással, hanem egyszerre rajtolással rendeztük a futó számban is. Így a gyerekek, bár számolgattak a két szám között, azért izgalommal várták az összesített eredményeket is.
 A 7. alkalommal rendezett verseny az idei évben zajlott a legszebb időben, eltekintve a serdülő futam futása alatt szakadó jeges esőtől. Több, mint 15 fok, gyenge szél és gyönyörű, napsütéses idő várta az indulókat.
 A serdülők mindenesetre derekasan helytálltak. Az eső amilyen hirtelen jött, olyan hamar el is állt, így a legnagyobbak nyílt futamának, már csak a pocsolyákkal, a futás közben felvert vízzel és a sárral kellett megküzdenie.
A futópálya a tavalyival megegyezően volt kijelölve. Az uszoda mellől indulva kellett a Dr. Nagy László EGYMI ősfás parkjában teljesíteni a futószámot. A szép időt a családok kihasználták, és a testvérek, nagyszülők biztatását is élvezhették a gyerekek.
A versenyen a különböző korosztályokban az utolsó pillanatig kiélezett küzdelem folyt, több futamban is nagy magas színvonalú versenyzést láthattunk, így valószínűen az itt indult gyerekek közül sokan fognak szép eredményt elérni az országos döntőn is.
A versenyt teljesítők éremmel, apró meglepetésekkel, és azt hiszem nagyon szép élményekkel gazdagodtak.
Sajnos többen az utolsó pillanatig mondták vissza a nevezéseket betegség miatt.
Hála a lelkes segítőknek, gördülékenyen zajlottak a futamok, és a verseny végén a frissítőnél nagyon sokféle finomság várta a célba érkezőket.Aquatlon
2016.04.25. Pandorf Kids Duatlon
Kiírás
Eredmények
Képek
2016.04.23. X Káptalantóti Duatlon
A X. Káptalantóti Duatlon OB-n klubunkat Molnár Levente képviselte. Talán a nem túl népes mezőnynek köszönhetően már az első futásnál kialakult a végleges sorrend. Levente 3. helyet szerezte meg 00:32:20-as idővel.Kiírás
Eredmények
Képek
2016.01.09. Indoor Aquathlon - Linz
Egy aquatlon versennyel kezdtük az idei évi szezonunkat, mely nem volt közel, de a fedett pálya miatt biztosak voltak a versenykörülmények.
  Korán kellett indulnunk (4h45’) hiszen az úszás rajtok 9 órakor kezdődtek, előtte nevezés, melegítés. Egy három órás út várt ránk (szerencsére nem lett több, bár a köd néhol lassította a haladást).
  Népes és színvonalas mezőny gyűlt össze a különböző korosztályokban, hiszen egy-két kivételtől eltekintve az osztrák élmezőny rajthoz állt, de voltak németek, csehek és persze mi Kőszegről 15 fővel.
  Az úszás eredmények után „hendikepes” rajttal indult dél után a futás, így a beérkezés sorrendje volt a végeredmény is egyben.
  Nagyon szép stadionban rendezték a futást, élmény volt a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.
 Molnár Gábor és Nyul Marcell egyaránt 6.helyezést ért el, míg Hóbor Zalán 7., Palatkás Anna, Neudl Gábor 8. és Pillisz Réka 9. helyezést szerzett.
 Az alapozó felkészülés közepén jó volt kizökkenni a hétköznapok „taposásából”, és jó volt felmérni a gyerekeket.
 Külön köszönöm a szállításban és kísérésben részt vállaló szülők segítségét!


Kiírás
Eredmények
Képek
2015.12.05. Mikulás Kupa Kiírás
Eredmények
Képek
2015.09.12.  5.Kőszegi Duatlon
Az idei évben végre nem kellett az eget kémlelnünk a várható eső miatt. Tényleg gyönyörű, a versenyzés szempontjából már-már túl meleg idő volt.
 A versenyzők a segítő szülők, barátok, támogatók révén gazdag rajtcsomagot vehettek át a nevezésnél. Nem maradt el idén sem a Vasivíz Zrt. jóvoltából biztosított vizes frissítés, és a szülők által biztosított sütemények, zsíros kenyerek sem. Az Evochip időmérése jóvoltából a beérkezést követően jóformán azonnal lehetett az eredménylistát „mazsolázni”, elemezni.
 Szerencsére a mentőket is csak pár méhcsípés miatt kellett felkeresni, nagyobb esés nem borzolta a kedélyeket. Az egyesületünk versenyzői kitettek magukért és szép eredményekkel örvendeztettek minket, a pályát biztosító szülők jogos büszkeséggel figyelhették „csemetéik” küzdelmét.
 Köszönjük a rendőrség pályabiztosítását. Idén az esküvők számának emelkedése jelentett izgalmakat. Külön feladat volt, hogy a násznépet időben le tudjuk „terelni”, meg tudjuk állítani a versenyzők előtt.
 Azt azért sajnálom, hogy a városból gyerekek, a klubban különböző szinten sportolókon kívül senki sem indul el, pedig igyekszünk, hogy tényleg mindenki pozitív élményekkel gazdagodva teljesíthesse a nem túl hosszú versenyt.
(Minden befutó az eredményhirdetésen érmet, előtte rajtcsomagot, pólót kapott, az eredményhirdetés után pedig sorsoláson vett részt és még egy fagyira is jogosult volt.)
 Jövőre terveink szerint augusztus utolsó szombatjára tervezzük a versenyünket, reméljük hasonlóan szép időben lesz részünk, bízunk benne, hogy még több hazai résztvevővel.
 Köszönöm az egész csapat lelkes segítségét!Duatlon
2015.09.04. Podersdorf Aquatlon 
A podersdorfi aquatlon versenyre egy 16 fős versenyzőből álló csapattal utaztunk el pénteken. Az utazás alatt bíztunk benne, hogy a határon nem kell sokat várakoznunk, mert a gyerekek még iskolában voltak péntek lévén, így kiszámoltuk az indulást. Szerencsére végül csak pár percre kellett megállnunk. Az idő is nagyon szép volt mire odaértünk a nap is kisütött, a hét eleji meleg miatt a víz is még 23 fokos volt, amiben a versenyzés nem kellemetlen, bár volt olyan futam, ahol több, mint 10 percet ácsorogtak a gyerekek a rajt előtt.
 Idén az aquatlon volt a hétvégi versenysorozat első eseménye, így nagyobb figyelem jutott a gyerekekre is.
 Az augusztusi pihenő után kíváncsian vártam, kire milyen hatással volt a szünet. A legkisebbeknél egy „rövid vízbe” mártózás utáni öltöztető-, majd futóverseny volt, de a következő korosztálytól már nagyobb hangsúlyt kapott az úszás is.
 A „D” kategóriában voltunk a legjobbak, ez a korosztályunk rendre hozza a szép eredményeket, legyen az triatlon, duatlon, aquatlon, úszó, futó vagy kerékpáros verseny. Most Hóbor Lehel szoros versenyben a dobogó legfelső fokára, míg Kelemen Barnabás a harmadik fokra állhatott, de a többiek is szép helyezéseket gyűjtve „egymás után estek be a célba”.
 A „C” korosztályos fiúknál Hóbor Zalán ezüstérmet szerzett.
Az „A” korcsoportos lányoknál pedig Pillisz Réka állhatott a dobogó harmadik fokára.
A sorozat utolsó versenyét mi rendezzük Kőszegen a következő szombaton, amivel a ranglista végső sorrendje is kialakul.
A pontszámokból látszik, hogy A „D” korosztályos fiúknál nyertünk Hóbor Lehel révén, míg a többi helyezés sorsa még az utolsó versenyre marad, de a dobogót úgy néz ki „kisajátította az egyesületünk”.


Kiírás
Eredmények
Képek
2015.08.23 IronKIDS Budapest
  Három versenyzővel érkeztünk az idei versenyre (Kelemen Barnabás, Nyul Marcell és Patrik)
Szombaton megnéztük a nagyok versenyét. Patrik, Marci segítőként dolgoztak
a frissítőpontokon. Elfáradtak, de nagyon élvezték. Jó hosszú lett így a
szombati nap.
  Vasárnap Barni rajtolt először, sajnos a mezőny közepéről. Szép egyenletes
futással teljesítette a távot. Tapasztalat szerzésnek jó volt (197 induló/53 helyezett abszolút).
  Marcit a rajtnál letaposták, bukott és átgyalogoltak rajta páran,de ehhez
képest igen jól futott (138/15). Nem foglalkozott verseny közben a sérüléssel,de utána megvolt a sírás,sántikálás.
Patrik számomra óriási meglepetést okozott és itt nem az eredményre gondolok első sorban (Nem sok ismerős volt a versenyen).  Végig tudta tartani a tempót az elsőkkel, ez lepett meg. Időeredményt nem tudok pontosan, mert természetesen a rendezők idén sem bírták ki hiba
nélkül. Az első négy (két lány ,két fiú ) egy körrel többet futott, mert nem engedték be őket a célegyenesbe. Szokásos-óvás,vita,veszekedés-,de megoldódott.
  Összességében jól érezték magukat.Jó kis verseny volt,jó hangulatban.


Kiírás
Eredmények
Képek
2015.08.09. Tiszaújváros Utánpótlás Triaton Gála
   A nyári hőség tartotta magát egész héten, így igen meleg időben, verőfényes napsütésben érkeztünk Tiszaújvárosba, ahol a környezet évről-évre szépül.
  A szállásunk (egy kollégium) viszont kész időutazás volt csak nem „Vissza a jövőbe”, hanem sajnos a múltba. Ráadásul a nyugatra néző ablakokon mivel kénytelenek voltunk tárva tartani (a legfelső szinten aludtunk) egész késő estig „ömlött be a meleg”.
Éppen ezért a felnőtt és junior selejtező futamok megtekintése után egy kis átmozgató úszással próbáltunk frissíteni a gyerekeket, de a víz hőmérséklete is igen magas volt.
Több-kevesebb alvás után reggel a rajtszám átvétel után a depózás következett (saját, névre szóló depóval). A kisebbek futama indult előbb, a lányok kezdték a versenyt minden korosztályban.
  Mind az öt versenyzőnk (Gurisatti Jázmin, Hóbor Eszter, Pillisz Réka, Schwahofer Balázs és Nyul Marcell) kitett magáért és derekasan küzdött. Sajnos mindegyiküknek egy kicsit jobb úszásra lett volna szüksége, hogy versenyben maradhasson a díjazott helyekért. A mienk közül a legjobb eredményt Schwahofer Balázs érte el, 12. helyen futott át a célvonalon.
  Az idei évben a gálára való kijutás volt a cél, remélem, jövőre egy két versenyzőnkkel előrébb tudunk lépni.
  Sok élménnyel gazdagodtunk. Most a pihenésé a főszerep. Majd az iskola kezdetével ismét munkába állunk az edzéseken is.
Jó pihenést, élményekben gazdag, szép nyarat Mindenkinek!


Kiírás
Eredmények
Képek
2015.08.02-03. Fadd-Dombori  Triatlon Utánpótlás O.B.
 Nagyon szép időben zajlottak a hétvégi versenyek Fadd-Domboriban, ahová a legtöbben családosan már a hét közepén leutaztunk. A gyerekek a versenyre feltöltődve, pihenten az egyéni versenypályát jól ismerve állhattak (úszhattak be) a rajthoz.
  Szombaton az egyéni versenyszámok zajlottak, a futamok a fiatalabbak futamaival kezdődtek.
Elsőnek az Újonc A korosztályban Hóbor Lehel révén voltunk érdekeltek, aki magabiztos jó úszás után egyenletes teljesítményt nyújtva a negyedik helyen ért célba.
  Utána Az Újonc B korosztályban már három fiúért szoríthattunk. Mindegyikőjük jól teljesített, így a csapat összesített eredményét is kíváncsian vártuk. Hóbor Zalán a 9. helyen végzett, csapat eredményük pedig az 5. helyre volt elegendő Marton Zsolttal és Neudl Gáborral együtt.
  A Gyermek korosztályban a fiúk és a lányok is csapat eredményeket is várhattak, hiszen hárman-hárman indultak Kőszegi színekben. A fiúknál Schwahofer Balázs a futásban az első bolyban tudott leszállni a kerékpárról és végig motiváltan, összeszedetten futva, a végén is mindent ki tudott hozni a versenyből, így egyéni éremnek örülhettünk, hiszen a harmadik helyen ért célba egy nagyon erős mezőnyben, szoros versenyben. Nyul Marcellt a kerékpározás során kiszorították, közben leesett a lánca, így nem tudott Balázsékkal együtt bejönni biciklivel (az úszása nagyon jól sikerült), ez az elmaradt lehetőség pedig a futására is rányomta a bélyegét. Pillisz Ákos és Thaler Levente is szép versenyzéssel, egyenletes teljesítményt nyújtva értek célba, a fiú csapat végül nyolcadik lett (ahogy végül a vasárnapi váltóban is).
 A lányok versenyében Spanraft Liza jött ki a mieink közül elsőként az úszás után, de sajnos éppen lemaradt a kerékpáron összeálló élbolyról, így Gurisatti Jázminnal együtt a kilenc fős élboly után mentek ki futni. Végül Liza 17., Jázmin 19. míg Hóbor Eszter 30. helyen ért célba, a csapat pedig itt is 5. lett (ahogy a vasárnapi váltó versenyben is).
  A Serdülők indulását egy előző napi bukás nehezítette. Egy (az utolsó) váltás gyakorlás végén Molnár Gábor és Varga Kitti kerékpárja összeakadt és mindketten nagyot estek. Kitti a lábát fájlalta, Gábornak pedig többek között az állán lett egy csúnya seb, amit össze kellett húzni. Ennek ellenére vállalták az indulást, de sajnos a teljesítményükön látszott az előző napi baleset. (Gábor ráadásul egy kölcsön kerékpárral kellett, hogy induljon.) A fiúknál Molnár Gábor És Nyul Patrik a futásig (fej-fej mellett haladtak), ezután Gábor sokat jött előre a mezőnyben. A lányoknál pedig a csapat Pillisz Réka (17.), Pósfalvi Dalma (26.) és Marton Emese (35.) összeállításban a második helyre állhatott az eredmény hirdetésen, csapat ezüsttel gazdagítva a gyűjteményt.

A vasárnapi váltó Országos Bajnokságon nemenként három főből álltak a csapatok (itt felnevezni lehetett versenyzőket, hiszen a táv mindhárom (Újonc, Gyermek, Serdülő) korosztálynak megegyezett.
 A váltóverseny miatt a depóban a forgalmat – hogy a kerékpározás során ne keresztezzék a pályát – megfordították, és mivel az előző napi kijelöléseket nem mindenhol tudták megcserélni főleg a kisebbek futamaiban nem kevés gondot okozott a gyerekeknek, a szurkolóknak pedig „fejfájást”. Mivel a rajtszámok nem voltak jelölve a sorok végén sokan futottak rossz helyre az úszás és kerékpározás végén egyaránt.
A legjobb eredményt az Újonc fiú csapatunk (Hóbor Zalán, Marton Zsolt és Neudl Gábor) érte el 4. helyezésével, míg a Gyermek lányok (Spanraft Liza, Gurisatti Jázmin és Hóbor Eszter) 5. helye három jó teljesítményű versenyzésből adódott, végig kiélezett küzdelemben.
A csapat mindegyik résztvevőjének, szüleiknek gratulálok a szép eredményekhez, a heti szép élményekhez, köszönöm az egész éves segítséget, ösztönzést!

Mivel az OB az utánpótlás ranglista záró futama volt, és a gyerekek jól szerepeltek, így klubunkat többen is jogosultak képviselni a hétvégi tiszaújvárosi utánpótlás gálán, mely a Világkupával megegyező pályán, kellékeivel zajlik vasárnap (augusztus 9.-én). Végül 5 versenyzőnkkel utazunk.Kiírás
Eredmények
Képek
2015.07.11.  Wallsee Triatlon
A wallsee-i triatlon versenyre egy kisebb csapattal utaztunk. Remek idő, a tavalyi osztrák bajnokságról a pályát ismerve, egy technikás, erős kerékpáros és futópályájú verseny várt minket. Az úszás a Duna-öbölben, kellemes hőmérsékletű vízben zajlott. Korán kellett indulnunk (reggel 5 órakor), mert a nagyobbaknak 8 órára már be kellett depózniuk, addig a rajtszámokat fel kellett venniük, a versenyszerelést össze kellett készíteni.
 Minden futamban igen erős mezőny gyűlt össze osztrák részről elsősorban. Látszott, hogy a helyi és közeli klubok versenyzői elsősorban a kerékpáros pályát jól ismerve mozognak a verseny közben. Az első dobogós helyért a „C” korcsoportos fiúk harcoltak, egy nagyatádi versenyző társukkal, de végül Marton Zsolt 4., Hóbor Zalán az 5. helyen ért célba.
 A „D” korcsoportban Hóbor Lehel a versenyen végig vezetve idei első győzelmét aratta, ebben a mezőnyben Kelemen Barnabás a futáson előre lépve az 5. helyen ért célba, így ő is a díjazottak között szerepelt az eredmény hirdetésen (az első öt helyezettet szólították ki korcsoportonként).
 A legkisebbek futamában Hóbor Álmos a dobogóról éppen lecsúszva 4. helyezést szerzett.
 A verseny után volt még egy kis időnk úszni, strandolni, kavicsokat, kagylókat gyűjteni kinek-kinek kedve szerint.
 A következő hetekben az utánpótlás országos bajnokságra készülünk és a legkisebbekkel augusztus első hétvégéjén ott zárjuk az idei nyarat versenyek szempontjából, míg a gyermek és serdülő legjobbak rá egy hétre meghívásos versenyen vesznek részt Tiszaújvárosban a Világ Kupa pályán.


Kiírás
Eredmények
Képek
2015.07.05.   16. Szombathelyi Sri Chinmoy Maraton
 Kánikulában rendezték meg a 16. Sri Chinmoy Maratont a szombathelyi Parkerdőben, melyen összesen 124-en álltak rajthoz. A maratoni távot 11-en vállalták, melyen Gurisatti Gábor az abszolút első helyen ért célba. Nyúl Zoltán abszolút 3. korosztályában az első helyet szerezte meg. Gódor Béla a Vasi Vasember versenyre készülve a félmaratoni távot vállalta, ahol korosztályos 3. helyet ért el. Gurisatti Jázmin az 5,5 kilométeres minimaratonon a női mezőny első helyezettje lett, szintén a minimaratonon indult Nyúl Zoltánné +51: 1.hely, és Kőhegyi Márti 36-50 év: 3. hely.


Kiírás
Eredmények
Képek
2015.07.04.     33. Pek-Snack Balaton-átúszás
 Évről évre egyre többen vesznek részt  a Kőszegi Triatlon Klub versenyzői a Balaton-átúszáson. Idén 22 fokos vízben, szikrázó napsütésben vágtak neki a távnak. A Révfülöp - Balatonboglár közötti 5200 méteres táv végén Hóbor Péter és az izgatott szülők várták a gyerekeket, akik fáradtan de mosolygósan érkeztek meg. Ebben az évben Pósfalvi Dalma, Németh Rita, Pillisz Réka, Pillisz Ákos,  Pillisz Szilárd, Schwahofer  Balázs, Gurisatti Jázmin, Marton András, Marton Levente, Marton Csaba teljesítették a kihívást. Gratulálunk Nekik!


Kiírás
Eredmények
Képek
2015.06.28. Kistarcsa Ranglista Verseny
 A kistarcsai ranglistaverseny az előzetes terveink közt nem szerepelt, de két lány Gurisatti Jázmin és Hóbor Eszter, abban a reményben, hogy előrébb lépnek az országos ranglistán, végül rajthoz álltak, bár az előnevezések alapján látható volt, hogy az eddigi legerősebb mezőny gyűlik össze.
 Az úszás egy 25m-es medencében történt pályákra sorsolva (ezek a pályák az itthoninál jóval szűkebbek voltak, viszont 6-7 versenyző úszott mindegyiken. Ezért a lányoktól azt kértem, hogy nagyon figyeljenek oda a rajtjukra. Ezt maradéktalanul be is tartották, csak az első 100m így annyi plusz energiát kivett belőlük, hogy a hátralévő távon a kezdeti jó pozíciójukat nem tudták kihasználni. A kerékpáron jóformán egyedül kellett versenyezniük, így a futás során sem tudtak jelentősen előrébb lépni. Végül a középmezőnyben fejezték be a versenyt.
 Amitől kissé tartottunk, sok volt a sorozatban minden hétvégén való versenyzés, utazás.
 A ranglistán az OB-n (Fadd-Dombori) való jó szerepléssel tudunk még előrébb lépni.


Kiírás
Eredmények
Képek
2015.06.20. Mörbisch Aquatlon
Idén az időjárás rendesen megkeverte az eddig kialakult képünket a versenyekről. Mörbischben, ahol eddig a meleg volt az egyik legnagyobb ellenfél, a hideg víz borzolta a kedélyeket, ráadásul, mivel osztrák aquatlon bajnokság is volt egyben a verseny, az erős mezőny mellett az úszás távokat is jelentősen megemelték (a futó távok változatlanul hagyása mellett). Ez azt jelentette, hogy az erősebb alkatú, jó úszóknak kedvezett elsősorban a pálya.
 A két legkisebb korosztály versenye előtt már az eső is megérkezett hideg észak-nyugati széllel, így a rendezők csúsztatták a rajtot és egyeztettek, hogy egyáltalán legyen-e úszás a futás előtt. Végül igen szerencsétlen döntés született, mert egy közeli bóját kellett megkerülni oda-vissza úszással, így egymást akadályozva kapkodták a gyerekek a levegőt a hideg vízben. Ráadásul többen ki is jöttek jóval előbb, hogy nem tudnak elúszni a bójáig, de a szervezők őket is a futópályára irányították, így kerültek a dobogóra az elé a pár gyerek elé, akik „végig úszták az úszópályát.
 Egy aranyéremmel így is gazdagodtunk, hiszen Horváth Barnabás, a sorozatban már második győzelmét ünnepelhettük. Nagyon szép eredményt ért még el Schwahofer Balázs, ő a 37 fős mezőnyből az 5. helyen ért célba.Kiírás
Eredmények
Képek
2015.06.13.     8. Szajki-Tavak Triatlon
  „Idősebb” versenyzőink már nem állhattak rajthoz a Neufeldi Kids Triatlonon. Így kapóra jött a Szajki-Tavaknál megrendezésre kerülő családias hangulatú triatlon verseny. Ami persze nem azt jelenti, hogy nem kellett keményen küzdeni a dobogós helyezésekért. Klubunkat Marton Levente egyéniben és Gódor Vivien- Gódor Béla váltóban képviselte. Mindhárom versenyző kiegyensúlyozott, szép versenyzéssel teljesítette a 750 m úszásból, 20 km kerékpározásból és 5 km futásból álló távot. Vivien-Béla páros 1:13:00 idővel a 21 csapat közül állhatott a dobogó 3. fokára.  Levente 1:15:22 idővel korosztályának (19-35) bronzérmese lett.
 A verseny után birka pörkölt, halászlé vagy gulyással lehetett pótolni az elvesztett kalóriákat.


Kiírás
Eredmények
Képek
2015.06.13. Neufeld Triatlon
   A sorozat első triatlon versenyére is sor került. Az ausztriai Neufeldbe mentünk, ahol egy gyönyörű, tiszta vizű tó ad helyet az úszásnak, majd a tó melletti kerékpáros körözés után egy technikás, emelkedőkkel tarkított futópálya várta a versenyzőket. A víz hőmérsékletére először nem lehetett panaszunk, látszott ez abból is, hogy a verseny végeztével a gyerekeket jóformán ki se lehetett hozni a vízből.
 A futamok a legidősebbek versenyével kezdődött, így a kicsiknek már igazi nyári napon folyt a küzdelem. Időrendben először Molnár Gábor győzelmének örülhettünk, majd a következő korosztályban Spanraft Liza nagyon szép, egyenletes, kiemelkedő teljesítménnyel ért be elsőnek a célba, végül a „D” korcsoportos fiúk közül Horváth Barnabás gyönyörű futással nyert egy erős mezőnyben. A három első helyezés mellé Hóbor Zalán „C” korcsoportban, Hóbor Lehel pedig „D” korcsoportban szerzett 3. helyezést.
Ezután a Kőszegi Triatlon Klub felnőtt tagjai, a szülők mutatták be, hogyan kell gyorsan lebontani a pályát és feltekerni a pálya kijelölő szalagokat, így egyre gyakorlottabbak lesznek a szeptemberi duatlon versenyünkre .


Kiírás
Eredmények
Képek
2015.06.06. Fonyód Ranglista Verseny
 Az utóbbi héten gyönyörű időnk volt így a fonyódi versenyen kifejezetten jó lett a Balaton hőfoka. A rendezők a gyermek és idősebb korosztály számára gyönyörű és változatos kerékpáros pályát jelöltek ki, hiszen fel kellett tekerni a fonyódi dombra, de ezért egy gyönyörű kilátással lettünk gazdagabban, ahogy a Balatonra és a szép villákra tekinthettünk. A kicsiknek ellenben „életveszélyes” volt a kerékpáros pálya a vasúti sín part felőli oldalán, ezért jó néhányan beszálltunk „forgalmat irányítani” a depó bejáratánál.
 Az Újonc 2 kategóriában Hóbor Zalán 5., Marton Zsolt 7. lett. A fiúknál Gyermek korosztályban Schwahofer Balázs 6., míg Nyul Marcell 8. helyen futott a célba, a lányoknál Gurisatti Jázmin szép versenyzéssel 5., Hóbor Eszter 9., Spanraft Liza pedig egy nagyon jó úszás után szerelni kényszerült a kerékpározás elején és oda lett az előnye. Az első tízbe még Pillisz Réka ért be a Serdülő lány kategóriában.
 A nagyobbak versenypályája teljesen lezárt volt, jó minőségű úton, gyönyörű környezetben zajlott a verseny. Reméljük, még sokszor indulhatunk versenyen, Fonyódon.


Kiírás
Eredmények
Eredmények csapat
Képek
2015.05.30. Keszthely Triatlon Sprint-Serdülő Gyermek.
  A keszthelyi verseny előtti héten annyit figyeltem a balatoni vízhőmérsékletet (szerintem a többi indulni szándékozó gyermekünk anyukájával, apukájával együtt), mint még soha. Az utolsó két napra nagyon szép idő lett és elkezdett melegedni is a víz, de a hét első felében még 14 fokot olvashattunk a verseny honlapján.
 Így végül a lány csapatunk érthető okból kisebb létszámmal indult útnak.
A helyszínen „a Neufeldben sokkal hidegebb volt” jelszóval bíztatták egymást a gyerekek (ez volt számukra eddig a legalacsonyabb hőmérsékletű vízben rendezett verseny), és tényleg, mivel az úszás legnagyobb része a sekély parti részen zajlott az utolsó napokban egész tűrhetőre emelkedett a víz hőfoka (a gyerekek rajtja előtt kipróbáltam milyen lesz nekik úszni a pályán).
Persze senkinek sem kellett az úszósapkát ledobálni verseny közben a forró víztől, de a kerékpár és futás alatt már senki sem fázott.
  A mieink serdülő és gyermek korosztályban indultak, közülük Schwahofer Balázs 4. helyezésével érte el közülünk a legszebb eredményt, így egy egyenletes versenyzéssel a Fadd-Dombori OB után biztosan lesz helye Tiszaújvárosban a meghívásos gálán.
A kerékpáros pálya egyébként igen technikás, sok kanyarral tarkított útvonalon vezetett, a versenyközpont pedig a kikötő középpontjában gyönyörű helyen lett kialakítva.


Kiírás
Eredmények
Képek
2015.05.24. Keszthelyi Kilométerek Maraton, Félmaraton.
  A Keszthelyi Triatlon előtt egy héttel a város helyet adott a már hagyományosan Pünkösd hétvégéjén megrendezésre kerülő KKM-nek. (Keszthelyi Kilométerek Maraton és Félmaraton) Az időjárás az egész heti esőzés és hideg után kegyeibe fogatta a több mint ezer versenyzőt és népes szurkoló tábort. A pálya Keszthely belvárosából a Festetics kastély parkján át, egészen a Balaton-part érintésével volt kijelölve. A 10,55 km-es körökből 2 vagy 4 kellett megtenni.
 Klubunkat Gódor Béla képviselte a 42,2 km-es távon, aki három sikeres félmaraton után, most teljesítette első ízben ezt a távot. Egyenletes, kiegyensúlyozott versenyzéssel, sikerült elérnie a kitűzött célt, a 3 óra 30 perces időt. (3:29:33). Abszolút eredménye 24., korcsoportjában pedig 6. helyet szerezte meg.


Kiírás
Eredmények
Képek
2015.05.23-24. Tiszaújváros Klubcsapat OB és Ranglista Verseny  
  Újabb hétvégi verseny, újabb hosszú utazás – a szombati verseny miatt péntek délután indultunk útnak Tiszaújvárosba. Az amúgy sem rövid utazás, a pénteki nagy forgalom (Pünkösd hosszú hétvégéje) és a balesetek miatt még hosszabbra sikeredett, de szerencsésen megérkeztünk estére.
Szombaton, a klubcsapat versenyeken szoríthattunk az Utánpótlás 1-es korosztályú fiú és lány csapatunkért.
 A lányok versenyével kezdődtek a küzdelmek. Először azok a csapatok indultak, akik az elmúlt évben nem indultak (mi először indultunk a klubcsapat OB-n, így 6.-nak indult fiú és lány csapatunk is), majd a tavalyi versenyen indultak fordított erősorrendben követtek minket. A csapatunk előtt indultak a Csepel Dolphins versenyzői, akik egyéni eredményeik alapján toronymagas esélyesként álltak rajthoz (végül ők nyerték a versenyt). A lányok a kerékpár után (kisebb bukás után – a vizes pályán a legtöbb csapat az élen végzettek közül kisebb-nagyobb esések után ért be a depóba) a csepeli lányoktól mindössze 13 másodperccel lemaradva kezdhette meg a futást. Négy lány hasonló képességekkel futott ki a depóból, ami azért volt fontos, mert bátran nekiindulhattak a futó távnak – a csapat eredmény a csapatból a célba harmadikként beérő versenyző ideével egyezik meg, úgy, hogy a számok közötti váltásoknál a depó kijárat sávján belül kell az első három versenyzőnek egyszerre áthaladni. A lányok a célba érkezés pillanatában második helyen álltak, persze a tavalyi legjobbak még kinn voltak a versenypályán. Végül csak két csapat ért már be jobb idővel a lányoknál, így a Gurisatti Jázmin, Pillisz Réka, Pósfalvi Dalma, Spanraft Liza és Varga Kitti összeállítású csapatunk az első nekifutásra az Országos Bajnokságon a 4. helyet szerezte meg (16 beérkező csapatból).
A fiúk is eközben már a pályán tartózkodtak, és ők is jól álltak a rendelkezésre álló idők alapján. Mint utóbb kiderült rajtuk is kifogott ugyanaz a csúszós körforgalom, de amikor célba értek az addig beérkezett csapatok közül elsőként teljesítették a távot 30 percen belül, így pillanatnyilag elsőként várhatták a célba érkező csapatokat. Végül a 22 csapatos mezőnyből a 10. helyet szerezték meg.
  Vasárnap az egyéni ranglista versenyeket rendezték. Ekkor már meleg, napos, száraz időben zajlottak a futamok. Ez az egy triatlon ranglista verseny van, amit úszómedencében rendeznek, így a mezőny tagjai a jelentkezésnél egy pálya számot húztak, így osztották el a mezőnyt. A vasárnapi futamokon a mieink közül Schwahofer Balázs teljesített a legjobban, 12. lett (sajnos a pályáján nem volt jobb úszó, aki segíthette volna a jobb úszóidő, majd kerékpáros boly elérésében), míg Nyul Marcell is egyre jobb formába lendül, 17. helyen ért célba.
A gyermek lány kategóriában Spanraft Liza 14., Gutisatti Jázmin 15. helyen fejezte be a versenyt.
A serdülő korosztályban Molnár Gábor 19., a lányoknál Pillisz Réka a 18. helyen végzett, a mieink közül ők szerepeltek a korosztályukban a legjobban.
Az úszás eredményeken kell még javítanunk első sorban, hogy felvehessük a versenyt az élmezőnnyel.
Összességében egy sikeres hétvégét zártunk, ahol a lány csapatunk a várakozáson felül teljesített.
A következő állomás szombaton Keszthely Sprint és Utánpótlás Ranglista verseny.


Kiírás
Eredmények:
Csapat,
Egyéni,
Sprint

Képek
2015.05.10. Aquatlon Országos Döntő Debrecen
  Eddig még nem utaztunk versenyre ilyen messzire, de így is jelentős csapattal vettünk részt az országos döntőn. Az időjárás az előző napi előrejelzések után valamivel kedvezőbb volt, ezt elsősorban a II. korcsoportos lányok nem vették észre, hiszen az ő futásuk alatt szakadt a leginkább az eső, később még rá-rákezdett, de az intenzitása már csökkent.
A futamok az aquatlon versenyek szokott menetrendjében a legkisebbek úszásával kezdődött, a tíz sávos 50m-es medencében pályánként ketten, azaz futamonként húszan rajtoltak, majd az úszó időeredmények alapján kerültek beosztásra a gyerekek a futó számra. Az úszás időmérés hagyott kívánnivalót maga után, volt és még lett volna mit javítaniuk maguk után a rendezőknek.
A legkisebbeknél a fiúk futamában voltunk érdekeltek, mindegyik indulónk nagyon szépen teljesített. Itt Horváth Barnabás a legjobb futóidőt, Hóbor Lehel pedig a 4. legjobb úszóidőt produkálta. Horváth Barnabás az 5. helyet szerezte meg, míg csapatban a fiúk (Horváth Barnabás, Hóbor Lehel, Laki Barnabás, Kiss Gábor és Medvegy András) a 2. helyet szerezték meg.
 A II. korcsoportban a lányoknál Fekete Kata, míg a fiúk egyaránt egyenletes teljesítményt nyújtottak (a fiú csapat 5. helyezést szerzett).
 A III. korcsoportban Schwahofer Balázs 6. helyezésével (4. futóidővel) valamint Thaler Levente nagyon szép versenyzésével (magához képest a mieink közül ő lepett meg a leginkább pozitív értelemben) a fiú csapat (Nyul Marcellal kiegészülve) 5. helyezést ért el, míg a lányok a 7. helyet szerezték meg.
 A IV. (serdülő) korcsoportban a lányoknál (Pillisz Réka, Pósfalvi Dalma, Marton Emese és Varga Kitti révén) voltunk csapatban is érintve, itt a lányok egyenletes teljesítményének köszönhetően Bajnoki Címet szereztek!
Debrecenből késő estére értünk haza fáradtan, de eredményekkel, élményekkel gazdagodva, így kezdtünk neki a következő hétnek.
 A következő bő egy hónapban szinte minden héten versenyekre járunk a magyar és nemzetközi ranglista versenyekre, így van feladatunk bőven.
Kiírás
Eredmények
Képek
2015.04.27. Parndorf Duatlon TriKidsCup
  A sorozat egyetlen hétköznapi futamára hétfőn délután került sor egy Parndorfhoz közeli sportcentrum gokart versenypályáján. A tavalyi év után, amikor egy nagy eső után-közben futóversennyé módosították a nagyobb gyerekek futamait, aggódva lestük az időjárás-előrejelzést (még a futáson is nagyon csúszott a pálya). Szerencsére, bár erős szél volt, napos idő, száraz pálya várt minket.
  A technikás pályán tesztelhették a gyerekek a kerékpáros tudásukat (kanyartechnika, váltókezelés), képet adhattak a sorozatterhelés-tűrésükről (sajnos néhányan nagyon sok versenyen voltak érintettek az elmúlt héten – nem vált az eredményesség javára természetesen).
  A legkisebbeknél „első-második bálozóknak” is szurkolhattunk, remélem, még sokáig tehetjük.
  A második legfiatalabb korosztályunk most is hozta a versenyt, hiszen az első négy hely mellett a többiek is nagyon szépen, ügyesen szerepeltek. Laki Barnabás, az előző napi Duatlon Országos Bajnoki dobogós helyezése után másodjára is megnyerte a sorozat futamát.
  Molnár Gábor a Schüler A kategóriában megnyerte a futamot, és egyre jobban kezd formába lendülni.
  Schwahofer Balázs pedig, aki vasárnap az egyik legszebb versenyzéssel 7. helyen végzett a Duatlon OB-n gyermek kategóriában, a korosztályában a dobogó harmadik okára állhatott.
  A lányok is szépen versenyeztek, de úgy tűnt, belőlük többet kivett az előző nap utazása, versenyzése.
  Haza igen későn értünk, hiszen este 7 órakor kezdődött az eredményhirdetés, itthon pedig másnap iskola és sok pótolnivaló várt minket.Kiírás
Eredmények
Képek
Képek
Film
2015.04.26. Kaszó Duatlon Utánpótlás OB.
  Igazi nyár eleji meleg idő várt minket Kaszón, ahová a gyermek és serdülő korosztályok korai rajtja miatt már hajnalban indulnunk kellett. A nagyobbak örültek, hogy a futamuk után nyugodtan szurkolhattak a kicsiknek, nézhették a felnőtt versenyeket, ellenben a kisebbek „hosszan melegítettek” a versenyükre.
  Népes futamokban izgalmas versenyeket láthattunk. Már a rajtnál szoríthattunk, hogy a szűk rajthelyről esés nélkül kerüljenek ki a gyerekek (szinte minden futamban volt esés közvetlenül a rajt után a kisebbeknél).
  A gyermek korosztályban Schwahofer Balázs egyenletes, jó versenyzéssel a 7. helyet szerezte meg, míg a serdülő lányok (Pillisz Réka, Marton Emese és Varga Kitti) csapatban a 3. helyet szerezték meg.
  A kisebb korosztályok délutáni futamaiban is sikeresen szerepeltünk, itt csak fiúk indultak az egyesületből, de mindkét korosztályban dobogóra állhatott a csapatunk. Az Újonc 2-es korosztályban Marton Zsolt szintén 7. helyezést ért el, míg Hóbor Zalánnal és Medvegy Gáborral kiegészülve csapatban a dobogó harmadik fokára állhattak.
  Az Újonc 1-es (legfiatalabb korosztály) futamban Laki Barnabás 3., Hóbor Lehel 5. és Medvegy András 8. helyezésével a csapatunk mindössze 5 másodperccel az elsőtől lemaradva 2. helyezést szerzett.
Így szép élményekkel, jó eredményekkel gazdagodva utazhattunk haza, lélekben készülve a másnapi osztrák versenyre.Kiírás
Eredmények1
Eredmények2
Képek
Film
2015.04.11. Balatonbaglár Duatlon 
 Elkezdődött a duatlon idény.
A nagyobbakkal zömében Balatonbogláron álltunk rajthoz (a többiek  Donnerskirchenbe utaztak szintén duatlon versenyre), hogy ranglista pontokat gyűjtsünk, valamint a kaszói OB előtt „ismerkedjünk” a mezőnnyel.
 Szép idő, ideális hőmérséklet várt ránk a Balaton parton, és egy olyan kerékpáros pálya, mely ritkán adatik meg magyar versenyen indulóknak, hiszen a 7-es főút többsávos szakaszát teljes szélességben lezárták a versenyre. A futópálya az erős emelkedő és a befutónál a meredek lejtő miatt maradhatott emlékezetes a gyerekeknek.
 A forma még igen csak év elejeire sikeredett.
 A legjobban Schwahofer Balázs teljesítette a versenyt, bár fájlalta a sarkát, szép eredményt ért el.


Kiírás
Eredmények
Képek
Film
2015.04.11. Donnerskirchen Duatlon
 Szombaton rendezték a TriKids Cup idei első futamát, melyre az időpontja miatt (egy napon volt a magyar duatlon ranglistasorozat első futamával) elsősorban a fiatalabb korosztályokban voltunk érdekeltek. a 2006-2007-es fiúknál nagyon erős csapatunk van, remélem, sokáig kitartanak (sok szép eredmény tudnak akkor elérni), itt az 1-4. helyet nagy előnnyel hoztuk el, de a többiek is szépen teljesítettek, több dobogós helyezést gyűjtöttünk be.
 A verseny rendezői is kitettek magukért és rengeteg ajándékkal kedveskedtek a gyerekeknek, így rengeteg élménnyel gazdagodva értünk haza. Az iskolákba pedig volt mit megmutatni, miről mesélni a következő napokban.


Kiírás
Eredmények
Képek
Film
2015.03.21. 6. Aquatlon Kupa 
  Az elmúlt években nem sikerült kifogni az időjárást az aquatlon verseny rendezéséhez. Tavaly jó egy hónappal előrébb hoztuk a verseny időpontját, ezt követtük az idei évben is. A 6. alkalommal rendezett verseny az idei évben zajlott a legszebb időben. Több, mint 10 fok, gyenge szél és gyönyörű, napsütéses idő várta az indulókat.
  A futópálya a tavalyival megegyezően volt kijelölve. Az uszoda mellől indulva kellett a Dr. Nagy László EGYMI ősfás parkjában teljesíteni a futószámot. A szép időt a családok kihasználták, és a testvérek, nagyszülők biztatását is élvezhették a gyerekek.
A versenyen a különböző korosztályokban az utolsó pillanatig kiélezett küzdelem folyt, több futamban is csak 1-1 másodpercen múlt a különböző helyezések sorsa.
A versenyt teljesítők éremmel, apró meglepetésekkel, és azt hiszem nagyon szép élményekkel gazdagodtak
  Sajnos a tavasz kezdetével többen az utolsó pillanatig mondták vissza a nevezéseket betegség vagy hirtelen jött programváltozás miatt, jóformán csak a klub edzésein részt vevő gyerekek jelentek meg a városi iskolákból.
Hála a lelkes segítőknek, gördülékenyen zajlottak a futamok, és a verseny végén a frissítőnél nagyon sokféle finomság várta a célba érkezőket.


Kiírás
Eredmények
Képek
Film
2015.01.19. Vas Megyei Úszó Diákolimpia Döntő
 Január 19-én (hétfőn) vettünk részt a megyei úszó diákolimpián, ahol iskolánként szerepeltek a gyerekek, de egyesületünk több iskolában, iskolai csapatban is képviseltette magát.
Páran sajnos hiányoztak a versenyről betegség miatt, de sokan tudtak indulni, és a legtöbben a pillanatnyi tudásukhoz képest nagyon jól szerepeltek.
Több dobogós helyezést is szereztek a gyerekek, de az első helyek és így az országos döntőn való indulás joga a kisebb korosztályokban még várat magára (a dobogós helyezések is pozitív meglepetésként értek minket jó néhány esetben).
A kicsik eredményére kifejezetten büszkék vagyunk, hiszen az ő futamaikban igen népes mezőny gyűlt össze.
Az Árpád-házi Szent Margit Iskola színeiben:
50m gyorson Hóbor Lehel 2.; 50m mellen Kelemen Barnabás 2., Horváth Barnabás 3.; míg a III. korosztályos lány gyors váltó 2.; a II. korosztályos lány gyors váltó és a III. korosztályos fiú gyors váltó 3. helyezést ért el.
A Jurisics Miklós Gimnázium színeiben, a IV. korcsoportban Pillisz Réka 100m háton, Varga Kitti 100m pillangón, míg az V-VI. korcsoportban Gódor Vivien 100m gyorson és 100m mellen szerzett jogot első helyezésével az országos döntőn való részvételre.Kiírás
Eredmények
Képek
2014.10.11. Duatlon Diákolimpia Országos Döntő – Balatonlelle-Rádpuszta
 Szombaton hat korosztályban rendezték az országos döntőt duatlon sportágban az általános és középiskolás diákok részére, melyen az ország megyéinek legjobbjai mérték össze tudásukat. Az időjárásra nem lehetett panasz, hiszen ezt az október közepi napot sokan elfogadták volna az idei nyaralásuk alatt is.
 A csapatunk négy „Árpád-házis” csapatból illetve „Zrínyis”, „Jurisicsos”, „Balogos” és „Árpád-házis” egyéni indulókból állt össze.
A délelőtt során a IV-VI. korcsoportok futamait rendezték, melyen klubunkat 6 diák képviselte, mindegyikük a IV. korcsoportban. Az eredményhirdetésen két versenyzőnk volt érdekelt, hiszen Pillisz Réka (Jurisics Gimnázium) „A” kategóriában az 5., míg Pósfalvi Dalma (Zrínyi Ált.Isk.) „B” kategóriában a 4. helyezést szerezte meg.
 Délután a kicsik (I-III. korcsoport) futamai rajtoltak, melyeken már négy futamban a csapatversenyben is érdekeltek voltunk az Árpád-házi Szent Margit Iskola révén. A futamokban 100-160 gyerek rajtolt nemenként, korosztályonként a bajnoki érmekért és oklevelekért, ezért igen értékes volt minden megszerzett helyezés.
 A III. korosztályos lányoknál az Árpád-házi csapata Spanraft Liza vezetésével, míg a fiúk Nyul Marcell és Schwahofer Balázs fej – fej melletti küzdelmével a második helyezést szerezték meg. Nyul Marcell ezzel a teljesítményével az egyéni 6. helyért is kiállhatott a díjazottak közé.
 A II. és I. korcsoportban egyaránt a fiúknál voltunk érdeleltek. A II. korcsoportban 3. helyezést (itt Marton Zsolt volt a „húzóember”), míg az I. korcsoportban Országos Bajnoki címet szerzett a Medvegy András, Laki Barnabás, Horváth Barnabás és Hóbor Lehel alkotta csapat. Ebben a futamban is egyéni eredmény alapján is érdekeltek voltunk a díjátadón, hiszen Medvegy András a 6. helyet szerezte meg.
2014.10.08. Ostffyasszonyfa – Kerékpáros és futóverseny
 Október 8-án az Aradi Vértanúkra emlékezve 18. alkalommal rendezték meg a Pannónia Ringen a Vas megyei diákok részére a kerékpáros-, futó- és görkorcsolya versenyt. A diákokat reggel még kissé hűvös, de gyorsan melegedő szép napsütéses idő fogadta a jó minőségű pályán, melyen ideális körülmények között lehetett ilyen nagy létszámú futamokat is indítani. A Kőszegi Triatlon és Úszó Klub sportolói az Árpád-házi, a Balog, a szombathelyi Zrínyi és a Gyöngyösfalu iskolák színeiben vettek részt a különböző versenyszámokban.
 A gyerekek nagyon szépen szerepeltek, hiszen a kerékpáros és futószámokban kiosztott 16 aranyéremből 7-et (6-ot az Árpád-házi és 1-et a Balog színeiben) nyertek, a több második, harmadik és egyéb szép helyezések mellett.
 Ezekkel az eredményekkel az Árpád-házi Iskola tanulói voltak a legeredményesebbek a megyében.
 A triatlonosok annyi előnyt adtak az atléta iskolás társaiknak, hogy a futó számokra már kihajtották magukat a kerékpáros versenyen, de így is nagyon eredményesek voltak.Kiírás
Eredmények
Képek
2014.09.13. Kőszegi Duatlon
 Nagy várakozás előzte meg a szombati 4.Kőszeg Duatlon versenyt, hiszen egyre több felől (Bécs és Budapest környékéről egyaránt) érkeztek hozzánk a legjobb korosztályos triatlon és duatlon versenyzők, hogy a záró futamon részt vegyenek.
 Az időjárás, ahogy egész nyáron igen változékony volt és sajnos jó eséllyel számíthattunk esőre. Ráadásul az ígért segítségünk egy részét az árvizek miatt elvezényelték, így szülőkkel kellett „pótolnunk a megüresedett helyeket. Az égiek azonban megkönyörültek rajtunk. Három-négy órát tölthettük a Főtéren és környékén, mely alatt száraz volt a kő és az aszfalt, így az utánpótlás korosztályos futamok versenyszámai baleset nélkül érhettek véget. Nem mondható el ez a felnőtt és váltó futamról, mely alatt végül kaptak a nyakukba egy kis „frissítőt” az indulók. Szerencsére azonban komolyabb baleset itt sem történt, így jó hangulatban készülődhettünk az eredményhirdetésre.
 A versenyünkön évről – évre növekszik az indulók száma. Hogy csak a gyerek korosztályokban elérjük a 100 főt csak az utolsó napok megbetegedései és a bizonytalan időjárás akadályozott meg bennünket, hiszen 14 előnevezőnk nem tudott ezen okokból rajthoz állni.
Az eredményhirdetést fedett helyen, a Hotel Írottkő előterében tarthattuk.
Egyesületünkből a dobogó legmagasabb fokára állhatott Neudl Gábor, Schwahofer Balázs és Virág Kinga, míg Fekete Kata, Nyul Patrik és Gódor Béla második, Koczor Tímea, Nyul Marcell és Pillisz Réka pedig a harmadik helyezésért vehette át a kupát.
 A legvégén még két telefon is gazdára talált a rajtszámok kihúzásával.
 A TriKids Cup sorozat jóvoltából is egy igen sűrű, eseménydús, de eredményes évet zárhatunk, melyből már csak egy-egy duatlon, úszó, futó és kerékpáros verseny van hátra.


Duatlon
2014.09.07. XXXI. História futás Kőszeg
 Soha ennyi futó nem indult a História Futáson, mint idén. A tömegversenyen - 1532m - közel 600-an teljesítették a távot, míg az iskolás korosztálynak szervezett II. kategóriában 359-en neveztek. A főfutamon - 9 km - 119-en vettek részt. Ezúton is gratulálunk minden versenyzőnek!


Kiírás
Eredmények
Képek
2014.09.07. Podersdorfer Kids Aquatlon
 Vasárnap délután rendezték a Fertő-tó partján az idei TriKids Cup sorozat utolsó előtti futamát, még sok végső helyezés eldöntetlen volt, így a csapat „kettészakadt” és az egyik része a História futóversenyen indult, míg a másik részével utaztunk az aquatlon versenyre.
Érdemes volt kimennünk, hiszen végül több szép eredmény született, így megerősítették a gyerekek (illetve néhányan előreléptek) az összetett helyezéseiket.
Nyul Marcell az idei rengeteg második helyezés után megnyerte a futamát (így az összetettben már második helynél hátrább nem végezhet).
Dobogóra állhatott még Schwahofer Balázs, aki második helyezésével szintén az összetett második helyére számíthat a végső elszámoláskor.
A többiek is szépen szerepeltek, így reménykedve (no meg  persze készülődéssel, munkával) várjuk a következő hétvégi hazai záró futamot.


Kiírás
Eredmények
Képek
2014.08.24. Ironkids Aquatlon BudapestKiírás
Eredmények
Képek
2014.08.14. BMW-Kids Aqatlon BlindenmarktKiírás
Eredmények
Képek
2014.08.02.-03. Fadd-Dombori Triatlon Fesztivál
 Nyul Marcell, az Újonc 2 fiú és a Gyermek lány csapat bronzérmet szerzett!
A korosztályos triatlon Országos Bajnokságról 3 bronzéremmel térhettünk haza.
A versenyre szerdától péntekig több „hullámban” érkeztünk a helyszínre, amely így egy kis pihenést jelenthetett a szülőknek, jó szórakozást a gyerekeknek. A versenyre pedig nyugodtan tudtunk készülni beleértve a pályabejárásokat, rajtszám átvételeket.
Szombaton az egyéni versenyeket, míg vasárnap a mix-váltó versenyeket rendezték az Országos Bajnoki futamok közül.
Elmondhatom, hogy minden versenyzőnk nagyon szépen szerepelt, és hozta a tőle elvárható eredményt vagy még felül is múlta azt. A csapat eredmények pedig mutatják, hogy jó úton járunk – pedig a vasárnapi legesélyesebb váltónkat a Palatkás testvérek skarlátos megbetegedése miatt nem tudtuk indítani.
Jó volt látni, hogy az egész évben elvégzett munkának megvan az eredménye – és a jó hangulatú mindennapos edzések alatt (illetve előtt és után) egy ilyen jó csapat növi ki magát, igaz ez azokra a gyerekekre is, akik most nem vagy még nem vettek részt ezen a versenyen.
Köszönöm a gyerekek egész éves munkáját, a szülők, barátok odaadó segítségét! Jó pihenést kívánok mindenkinek!


Kiírás
Eredmények
Képek
2014.07.19. Marcali Aquatlon
 Szombaton egy kis létszámú csapattal vettünk részt Marcaliban aquatlon versenyen, mely az utolsó felkészülési versenyünk – a hét közepén tudtuk meg, hogy az oroszlányi triatlon verseny elmarad – az Országos Bajnokság előtt.
 Gyönyörű környezetben, a Marcali Gyógyfürdő területén rendezték a versenyt, ahol egy nyitott 50m-es medencében úsztak a gyerekek, majd egy hullámos végig jól jelölt pályán futottak, melyet szintén kiválóan lehetett követni. A nyugati országrész legjobb klubjai szinte kivétel nélkül képviseltették magukat, így tényleg egy megfelelő felkészülési versenyen vehettünk részt. A szerencsés kijelölés miatt, hasznos tanácsokkal láthattam el a gyerekeket, amit az Országos Bajnokságon már kamatoztathatnak.
 Nagyon jól és kifejezetten kedvesen, barátságosan rendezték a versenyt, így biztos vagyok benne, hogy jövőre egy nagyobb létszámú csapattal veszünk részt.
 A versenyen ráadásul remek időjárás fogadott, így egy jó strandolással zártuk a kiruccanásunkat.


Kiírás
Eredmények
Képek
2014.07.12.  Wallsee Triatlon
 Szombaton kora reggel fél ötkor indultunk az osztrák Utánpótlás Triatlon Bajnokságra, mely egyúttal a TriKids Cup 2014 versenysorozat egyik állomása is volt. A szokásosnál hosszabb útra kellett vállalkoznunk, de tudtuk, hogy egy erős mezőnyben mérhetjük fel a gyerekek állapotát.
Reggel hat előtt Bécset kerülve még aggódva figyeltük a tornyosuló felhőkből megeredő esőt az amúgy sem túl meleg napok után. Az úszás 19-20 fok körüli hőmérsékletű Duna öbölben volt, így örültünk, hogy a nap is kisütött és a hőmérséklet is emelkedni kezdett, ahogy az egyre kisebbek korosztályos rajtjait indították. A kerékpáros pálya is technikás, emelkedőkkel-lejtőkkel tarkított vonalú volt, míg a futópályát is igyekeztek a rendezők nagy szintkülönbséggel kijelölni.
A legjobb eredményt Nyul Marcell hozta az egyesületnek, hiszen a teljes osztrák élmezőnyt felvonultató mezőnyben a második helyezést szerezte meg.
A többiek is szépen szerepeltek. A következő hetekben sorozatban indulunk versenyeken az Országos Utánpótlás Bajnokságig.


Kiírás
Eredmények
Képek
2014.06.22. Mörbisch Aquatlon- TriKids Cup
  Vasárnap a hét eleji előrejelzésekhez képest jóval szebb időben versenyezhettek, majd strandolhattak a gyerekek és családtagok (utóbbiak csak a szurkolást és strandolást választhatták) a Fertő-tó partján.
 A víz nem melegedett fel az idei nyárelőn, de nem volt kellemetlenül hideg már. Az iskolaév végén, ráadásul egy hét triatlon táborral a hátuk mögött, néhányan a kelleténél fáradtabban álltak rajthoz (főleg, akik még a szombatot is „aktív pihenéssel” töltötték).
 A „B” korcsoportos fiúk szép versenyzéssel a dobogó mindhárom fokát elfoglalták Schwahofer Balázs, Molnár Gábor, Nyul Patrik sorrendben, míg az eggyel kisebbeknél Nyul Marcell a „sorozatban már szokásosnak mondható” második, míg Palatkás Anna harmadik helyezést szerzett.
 A verseny után a vízi sportok és strandolás következett, így szerintem mindenki szép élményekkel ért haza.
 Két pihenősebb hétvége következik, majd a korosztályos Triatlon Országos Bajnokságra több versennyel készülünk felgyorsulni.Kiírás
Eredmények
Képek
2014.06.08. Szajki-tavak Triatlon Sprinttáv
 Több mint 60 egyéni versenyző, 9 váltó és 5 rendészeti váltó vett részt a pünkösdvasárnap megrendezett VII. Szajki-tavak triatlon versenyen.
 Klubunk 3 tagja (Gódor Vivien, Gódor Béla, Virág Kinga ) lelkesen vágott neki a 750 m úszásnak, a 20 km kerékpározásnak és végül az 5 km futásnak, ami a tikkasztó hőségben igazi kihívásnak bizonyult. Kora délelőtt érkeztünk meg a verseny helyszínére, ahol szembesültünk a horgásztó természetes közegével. Egy kis kerékpáros bemelegítés után bedepóztunk, majd a technikai eligazítás után vízbe merültünk és 13 órakor kezdetét vette a verseny. Vivien kiválóan teljesítette az úszást,a mezőny nagy részét maga mögött hagyva korán tudott depózni. A depóból kijövet körülbelül 250 m-es szakaszon, füves pályán kellett keresztültolnunk a biciklit. A pálya jól biztosított, forgalommentes volt. A tűző napot ekkor éreztük a legjobban, a beton szinte olvadt a kerékpárunk alatt .Gódor Bélának sikerült nagyon jó tempót felvennie, így az elsők között érkezett vissza a depóba. Őt követte Vivien, majd Kinga is.  Béla a futásnál is nagyon szépen teljesített, így sikerült megszereznie korcsoportjában az első helyet. (időeredménye : 1:15:34 ). A lányoknál Virág Kingának sikerült behoznia lemaradását és egy jól sikerült erőteljes futással átvette a vezetést a korcsoportjában. 1:33:57 időeredménnyel ért célba elsőként, majd Vivien ugyanebben a korcsoportban 1:38:08 időeredménnyel másodiknak futott be a célba. A versenyzőknek lehetőségük nyílt masszázs igénybevételére, valamint gulyást és italt is kaptak. Az eredményhirdetésnél kiemelték a Kőszegi Triatlon Klub sikerességét a versenyen, hiszen mindannyian dobogós helyen végeztünk 2 arany- és 1 ezüstéremmel térhettünk haza.
 Egy jól szervezett, családias hangulatú versenyen vehettünk részt, biztos hogy vissza fogunk még ide térni.


Kiírás
Eredmények
Képek
2014.06.07. Neufeld Triatlon
 Szombaton a jó idő beköszöntével a triatlon versenyek is elkezdődtek a TriKids Cup sorozatban is. Mivel Neufeldben egy gyönyörű, tiszta vizű tóban van az úszás, amit a hegyi patakok táplálnak, várakozással érkeztünk, hogy tényleg engedik-e az úszást a versenyrendezők a gyerekeknek (tavaly nagyon lerövidített távokon, 16-17 fokos vízben). Szerencsére az utolsó napok végül 19 fokos hőmérsékletig melegítették a vizet, így teljes távokon rendezték az úszó számot is.
Nyul Marcell az előző heti versenyzés után ismét második helyezést ért el, most egy osztrák versenyző mögött (ennek a korosztálynak a futama indult a legnagyobb létszámmal). Szintén második helyezést ért el Molnár Gábor, míg harmadikak lettek: Schwahofer Balázs, Spanraft Liza és Palatkás Anna is.
Schwahofer Balázs a múlt heti második helyezése után, így már az összetett sorozat élén áll, míg Molnár Gábor feljött a második helyre.
A többiek is értékes pontokat gyűjtöttek, és készülhetnek a következő két hét múlva esedékes fertőmeggyesi aquatlon futamra.Eredmények
Képek
Képek 2
2014.05.31. Aquatlon OB. Margitsziget
  Május 31.-én Budapesten vettünk részt az országos Aquatlon (úszás – futás) versenyen.
17 versenyzővel utaztunk, akik korosztályonként, nemenként 60-70 fős mezőnyben mérték össze tudásukat az ország legjobbjaival. Az idei évben csak az igazolt versenyzők indulhattak a különböző korosztályok futamaiban.
 Nyul Marcell révén egy második helyezéssel (minimális 1 másodpeccel lemaradva az elsőtől) gazdagodva jöhettünk haza, míg csapatban Hóbor Zalán és Marton Zsolttal kiegészülve mindössze 3 másodperccel maradtak le a fiúk a dobogóról.
A lányok is szép eredményeket értek el. A legkisebbeknél Fekete Kata 12., Spanraft Liza 15., Pillisz Réka 18. helyezést ért el. A többi versenyzőnk is szépen teljesített és egyéni eredményeit legtöbb esetben megjavítva szintén szép eredményeket ért el.
Ezen a napon csapatunk másik része (akik nincsenek leigazolva, illetve erdei iskolából a közelebbi versenyt elérve) az ausztriai Pöttschingben szintén aquatlon versenyen szerepeltek a TriKids Cup versenysorozat harmadik állomásán. Jó versenyzéssel több dobogós helyezéssel tértek haza.
Eredmények
Képek
Képek 2
2014.05.31. Pöttschinger Kinder Aquatlon
 Eredmények
Képek
2014.04.28. Pandorfer-Speedworld KIDS "Duatlon"
  Ismét egy érdekes versenyen vettünk részt. A csapat egy részének a lábában már három nap versenye (két nap kerékpár diákolimpia és a tegnapi duatlon OB) volt. Gyönyörű időben érkeztünk a parndorfi gokart pályára, de igen sötét felhők közeledtek a rajtszám felvétel alatt. A két legkisebb korosztály futama még elrajtolt, de a második futamban már úgy szurkoltam a gyerekeknek a kerékpáros számnál, hogy „Vigyázzatok, csak óvatosan!”, mert ekkorra már a pálya veszélyesen csúszott, persze gokart pályához illően jóformán csak kanyarokból állt.
Ezután esőszünet következett, majd ezt követően a versenybírók vezetője a mellett döntött, hogy csak futószámból áll a többi korosztály versenye (ekkor a pályán már cipőben lehetett csúszkálni, mintha jégre mentünk volna, futáson is többen elcsúsztak a kanyarokban).
  Éremszerzőink: Neudl Gábor 3. (még duatlonban), Illés Péter 2. (már futásban)
Nyul Marcell a tegnapi 4. hely után ismét éppen lecsúszott a dobogóról.
  Az elmúlt hetekben rengeteg versenyen indultak versenyzőink (terematlétika, megyei és országos mezeifutó diákolimpia, duatlon és kerékpárversenyek), ahol szép eredményeket értek el (nem véletlenül viszik mindenhová a versenyzőinket), de a sorozat végére látszott, hogy nem volt elég a köztük lévő pihenő.
  A következő versenyünk a budapesti Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokság lesz, melyre megfelelően fel tudunk pihenni és reményeim szerint nagy létszámmal tudjuk képviselni klubunkat.


Kiírás
Eredmények
Képek
2014.04.27. Duatlon OB. Kaszó Gyermek és Serdülő OB.
  Vasárnap egy kora reggeli utazást követően vettünk részt a gyermek és serdülő Országos Bajnokságon Kaszón. Bár féltünk, mert esőt jeleztek egész napra, végül nagyon szép, ideális időnk lett a versenyre.
  A futamok a gyermek és serdülő futamokkal kezdődtek.
  A gyermek korosztályban mindkét nemnél csapatban is érdekeltek voltunk, hiszen 4 illetve öt versenyzőnk volt az indulók között. A gyerekek olyan szépen szerepeltek, hogy egy egyéni bronzérmet szerzett Molnár Gábor valamint mindkét csapat ezüstérmet (Spanraft Liza, Gurisatti Jázmin, Hóbor Eszter – valamint Molnár Gábor, Illés Péter, Schwahofer Balázs) mi szereztük. A lányoknál Marton Emese kerékpáron mások hibája miatt bukott, ennek ellenére is jó helyen ért célba, viszont így a csapat helyért való küzdelemből kiesett.
  A serdülőknél a lányoknál voltunk érdekeltek, itt Varga Kitti és Pillisz Réka versenyzett, utóbbi a 9. helyen ért célba az erős mezőnyben.
  A fiatalabbaknál Nyul Marcell ért el szép helyezést, 4. lett a népes mezőnyben.
  A verseny után már a másnapi nemzetközi versenysorozat következő állomására készülődhettünk lélekben a hazafelé úton. Így az esti hazaérést követően a kerékpárokat ki sem kellett pakolnunk az autókból.


Kiírás
Eredmények
Képek
2014.04.05. Kids Duatlon Donnerskirchen
  Megkezdtük a 2014-es évi nemzetközi versenysorozatot Donnerskirchenben. Sajnos csak az első futam közben értem ki a versenyre (egy kisebb reggeli balesetem miatt – aminek az ellátásában szintén szülői segítséget kaptam, köszönet érte!), így a regisztrációt, bemelegítést, készülődést a szülők segítségével oldották meg a gyerekek.
  A pálya a tavalyi évről már legtöbbünknek ismerős volt, bár sokan léptek korosztályt, így a távok körök mérete, nekik változást jelentett.
  A versenyzőink ezen a napon a dobogó második fokára állhattak fel legtöbbet, hiszen Nyul Marcell, Molnár Gábor, Pillisz Réka és Meiler Flórián egyaránt ezüstérmet szerzett korosztályában.
Kezdésnek jó verseny volt, és személy szerint örültem, hogy végül kinn lehettem és láttam a legtöbb gyerek versenyzését.


Kiírás
Eredmények
Képek
2014.03.23.  Aquatlon Kupa
 Az elmúlt években nem sikerült kifogni az időjárást az aquatlon verseny rendezéséhez. Idén jó egy hónappal előrébb hoztuk a verseny időpontját, de az idei enyhe tél, az elmúlt 1-2 héten tapasztalt meleg feledtethette volna ezt. A lehűlés és az eső megérkezett a futásra. Ennek ellenére voltak szerencsére vállalkozó kedvűek.
 A futópálya kijelölése változott az elmúlt évekhez képest, hiszen az uszodánál maradva innen kellett a Dr. Nagy László EGYMI parkjában teljesíteni a futószámot. A kisebbek még egy kis csepergéssel megúszták, de a nagyoknál már rendesen megeredt az eső.
 A versenyen a különböző korosztályokban már nagyon éles „csatákat” láthattunk, hiszen több futamban is csak 1-1 másodpercen múlt a különböző helyezések sorsa.
 Tudom, hogy a napokban, hetekben sok verseny zajlik csak itt a környéken is, de az általános iskolákból ezt figyelembe véve is kevesen jöttek el erre a helyi rendezvényre (pedig az előnevezetteknek nevezési díjat sem kellett fizetni), szinte csak a klub edzésein részt vevő gyerekek jelentek meg az állami iskolákból.
 Hála a lelkes segítőknek, ismét egy jó versenyt láthattunk, mely után a legjobbak kezdhetnek készülni a május közepi országos bajnokságra.


Kiírás
Eredmények
Képek
2013.12.14. Mikulás Kupa Úszóverseny
  A kőszegi uszodát nem versenysportra tervezték, de ha a szándék megvan, hangulatos, jó küzdelmeknek adhat otthont. Mikulás alkalmából hívta úszóversenyre az érdeklődőket a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub. Kicsiktől nagyokig minden korosztály csobbanhatott. A kicsik 25 méteren, a nagyobbak hosszabb távokon mérték össze tudásukat. nyolc korosztály kilenc versenyszámában küzdött a győzelemért. A 400 m vegyes és a 800 gyors már komoly kihívásnak számított.
  A megyei úszás diákolimpiára készülő fiataloknak remek felkészülést jelentett a hazai megméretés.Kiírás
Eredmény
Képek


2013.11.16. CENTROPE Eredményhirdetés
   Az idei évben első alkalommal megrendezett nemzetközi régiós utánpótlás triatlon versenysorozat eredményhirdetésén vett részt a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub.
Az eredményhirdetésen a legnagyobb létszámmal szerepeltünk, nem véletlenül, hiszen az egész éves eredmények alapján a legeredményesebb klub díját is megkaptuk.
    A versenysorozat aquatlon (úszás – futás), duatlon (futás – kerékpár – futás) és triatlon (úszás – kerékpár – futás) versenyekből állt. Nyolc versenyt rendeztek Ausztriában és egy versenyt Magyarországon (Kőszeg, duatlon). Az eredményhirdetésen a korosztályok első öt helyezettjét díjazták. A Kőszegi Triatlon és Úszó Klub versenyzői szinte minden kategóriában díjazottak voltak.
A sorozatban 3 versenyzőnk 1. helyezett, 4 versenyzőnk második helyezett 2 versenyzőnk 3. helyezet lett, míg több negyedik, ötödik és hatodik helyezett versenyzőnk is lett.
A sorozat záró ünnepségén a szervezők kiemelték a kőszegi verseny rendezésének magas színvonalát, jó hangulatát, és a város szépségét a versenypálya vonalának látványos kijelölését.
A sikeres kezdés miatt egyre több helyszín szeretne csatlakozni a sorozathoz, bár jövőre már 12 verseny helyszín lesz, így is több helyszínt kellett visszamondani.
A Kőszeg Kids Duatlon 2014-ben a sorozat záró versenye lesz szeptember 13-án (szombaton)!
Itt szeretném megköszönni a gyerekeknek, klubtagoknak, szülőknek, a városnak, rendőrségnek, hogy ilyen jó a megítélésünk ez által a verseny által is, mind a magyar, mind az osztrák versenyzők, családtagok felől! Az idei versenyünk után a határon innen és túl is azt a visszajelzést kaptuk, hogy továbbadják, hirdetik – Kőszegre érdemes Duatlon versenyre is jönni!


Eredmények
Képek
2013.10.09. Sárvári Futóverseny
  November 9-én délelőtt került megrendezésre Sárváron a 15. Félmaraton Futóverseny és Pünkösthy Huba Emlékverseny. Versenyzőink 2km, 5km és 21,1 km-es távon is megmérettették magukat.
  A versenyzők minden évben óriási kitartásról tesznek tanúbizonyságot, de ez a novemberi verseny mindenen túltett. Szűnni nem akaró esőzésben küzdöttek meg céljuk eléréséért a versenyzők.


Eredmények
Képek1
Képek2
2013.09.22. Neunkirche DuatlonEredmények
Képek


2013.09.14. Kőszegi Duatlon 

 Szombaton elérkeztünk a Tri Kids Cup versenysorozat egyetlen magyar, egyúttal saját rendezésű versenyéhez. Az előnevezések alapján látszott, hogy magas színvonalú versenyre kerül sor a különböző korosztályokban, mivel a sorozat legjobbjai sorra leadták a nevezésüket. A klubtagok, szülők, támogatók jóvoltából magas minőségi színvonalat tudtunk biztosítani a versenyzőknek.

Minden résztvevőnek jutott emlékérem, a célban sütemények, gyümölcs, víz várta a befutókat. A bemondó – hangosító páros nagyon jó hangulatot teremtett. Az indulóink a verseny emblémázott technikai pólójával is gazdagodtak, a dobogósok kupákat vihettek haza, miután meleg levest fogyasztottak. A végén pedig izgatottan várták a gyerekek, hogy kik nyerik a tombolán a telefonokat.

Nagyon jó érzés volt a teljesen pozitív visszajelzés az edzőktől, versenyzőktől, szülőktől egyaránt.

A Kőszegi Triatlon Klub versenyzői szép eredményeket értek el.

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk olyan sok helyi gyermeket, sportszerető felnőttet bevonni, mint elképzeltük, hiszen az időpontot tavaly ősszel egyeztettük le, de végül sok egyéb sportrendezvényt szerveztek velünk egy időben a közelben.

Köszönjük a városnak, hogy a Főtéren, ilyen gyönyörű környezetben fogadhattuk az ország távolabbi pontjairól és külföldről érkezőket (mindenki elismerését fejezte ki a város szépsége iránt is).

Köszönet a rendőrségnek a magas színvonalú pályabiztosításért!

Reméljük az a néhány lakó is felfedezi egyszer a sportolás szépségét, örömét és megértőbben viselkedik, akik egyelőre nem tudnak lemondani az autójukról 40-50m-es távolságban sem.
Köszönöm még egyszer a segítőink áldozatos munkáját és a támogatóinknak, hogy ilyen színvonalú versenyt tudtunk rendezni!3. Kőszegi Duatlon
2013.09.08. Históri futóverseny
 Vasárnap a városi futóversenyen kellett még felpörögni az előző napi verseny után, ami a legtöbbünknek sikerült is, több dobogós és egyéb szép eredményt értünk el, annak ellenére, hogy az iskolaév kezdetével többen betegséget szedtek össze az iskoláikban. A verseny minden futamán képviseltük az egyesületet.


Verseny kiírás
Eredmények
Képek 
2013.09.07.Pöttschinger Kinderaquatlon

 A nyári pihenő után a Tri Kids Cup versenysorozat utolsó három hetét is megkezdtük az idei év utolsó aquatlon (úszás-futás) versenyével, melyet Pöttschingben rendeztek. A gyerekek fokozott izgalommal várták a versenyt, hiszen ezen a helyszínen indultunk versenyen Ausztriában először pár évvel ezelőtt, és a toronyugrás, csúszdázás, fürdőzés szép emléke megmaradt.

A verseny nagyon jól sikerült, főként az idősebb korosztályoknak (nekik jót tett a hosszabb pihenő, míg a kicsik többet bizonytalankodtak a verseny során).

Nagyon jó hangulatú versenyen vehettünk részt, szomorúságot csak az okozott, hogy a strandszezon vége miatt a nagycsúszda és a torony le volt zárva.Verseny kiírás
Eredmények
Képek 
2013.08.11.Fürstenfeld Aquatlon
  Vasárnap a nyaralást megszakítva végül 16 versenyzőnk is rajthoz állt az ausztriai Fürstenfeldben rendezett aquatlon versenyen, mely egy nagy hagyományú triatlon versennyel párhuzamosan került megrendezésre egy szép strandon. A versenypálya kialakítása nem hagyott kívánnivalót maga után, nem úgy a rendezés, tájékoztatás.
  Szerencsére versenyzőink sikeresen túltették magukat a nehézségeken és szép eredményeket szerezve jóformán mindenki előrébb lépett az összetett ranglistán.
  Az eredményhirdetésre várva pedig a szép időben ismét egy kicsit jobban összekovácsolódott a csapat a megszerzett közös élmények által.
  A különböző korosztályokban 3-3 első és második helyezést értek el versenyzőink.


Verseny kiírás
Eredmények
Képek 1
2013.08.03-04. Fadd-Dombori Triatlon OB. és Mix Triatlon Váltó OB.

Hagyományosan augusztus első hétvégéén került sor az utánpótlás korosztály triatlon országos bajnokságára, mely mellett vasárnap a klubok a MIX (vegyes) triatlon váltó országos bajnoki címeiért küzdöttek meg.
  Mindkét napon az ország összes utánpótlás korosztályt nevelő triatlon klubja részt vett a versenyeken.
  Versenyzőink a tavalyi évhez képest is előre léptek, így az ország legjobbjait egyre inkább megközelítve nagyon szép helyezéseket értek el, jó versenyzéssel. Tették ezt annak ellenére, hogy tavasz óta jóformán folyamatosan versenyeztek, mivel a Centrope Region Tri Kids Cup futamain is hétről-hétre helyt kellett állniuk. Természetesen nem véletlen a sok verseny, hiszen sok dolgot csak az éles versenyszituációkban lehet igazán begyakorolni, ekkor tudnak igazi rutint szerezni. Jól láthatóak az erősségek és az elkövetett hibák, amiket ki kell javítani, hogy felnőve az igazán nagy versenyeken a lehető legkevesebbszer tévesszenek.
  Vasárnap a váltókban már igazán közel kerültünk a legnagyobb klubokhoz és a várakozásaimnak megfelelően - Újonc váltónk az 1-6. helyek közül 5.-ként ért célba.

Gratulálok az egész CSAPATNAK az éves munkához, eredményekhez, szülőknek, barátoknak a folyamatos segítséghez!
    Jó pihenést a nyár hátralevő részében mindenkinek! Bár az előnevezések alapján a következő hétvégén is többen találkozunk (már pihenőből versenyezve).Verseny kiírás
Eredmények
Képek 1
Képek 2
2013.07.06-07. BalassagyarmatVerseny kiírás
Eredmények
Képek 1
2013.06.22. Vila Vita Kids Triatlon
 Az ausztriai Pomogy melletti Vila Vita Hotel területén rendezték a Centrope Region triatlon versenysorozat ötödik fordulóját, mely az érdekesség kedvéért tereptriatlon verseny volt. Így az idei évben a duatlon, triatlon és aquatlon versenyek után megint egy „ismeretlen oldalukat” csillogtathatták meg versenyzőink.
 A verseny nagyon jól sikerült, hiszen amelyik korosztályban képviseltettük magunkat, ott dobogós helyezés(eke)t értünk el. A Schüler B kategóriában (a hazai Gyermek korcsoport megfelelője), a fiúknál és a lányoknál is a Kőszegi Triatlon Klub versenyzője állhatott a dobogó legmagasabb fokára.
 Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk, így a verseny után ismét egy nagy strandolással tettük még emlékezetesebbé ezt a hétvégét.
 A következő hetekben a triatlon táborban, illetve előtte-utána edzésekkel készülünk a hátralévő nyári hazai versenyekre.


Verseny kiírás
Eredmények
Képek 1
2013.06.16.Mörbisch Kids Aquatlon
A múlt heti vízhőfok miatt érdeklődve vártuk a hétvégi aquatlon versenyt, vajon milyen lesz az úszás a Fertő-tóban?
    A héten szerencsére sokat melegedtek a tavak, hiszen a múlt heti 17,3 fok helyett 23,7 fokos, a versenyzéshez kimondottan jó hőmérsékletű víz várt a gyerekekre. Bár délelőtt még szemerkélő esőben indultunk, a versenyen már a nagy meleg volt kihívás az indulóknak.
   Vasárnap is nagy létszámú (23 versenyző) csapattal szerepeltünk Mörbischben, ahol már lassan helyesen ki tudják mondani a Kőszegi Triatlon Klub nevét – a gyerekek mindent megtettek, hogy az eredményhirdetésnél legyen lehetősége a rendezőknek gyakorolni.
   Az egyre több dobogós hely mellett sok szép helyezést értünk el, amiket a színvonalas futamok miatt nagyon értékesnek tartok.
   A verseny után a gyerekek már felszabadulva élvezhették az igazi strandidőt, a csúszdázást, fürdőzést, a szervezők által biztosított fagylaltozást és vacsorát.
  Köszönöm a versenyzőknek, szülőknek, hogy hétről hétre büszkén fogadhatjuk a különböző helyszíneken a rendezők, versenytársak gratulációját – ami egyrészt az eredményeknek, másrészt a vidám, összetartó csapatnak szól.


Verseny kiírás
Eredmények
Képek 1
2013.06.08. Neufeld Triatlon
Szombaton gyönyörű időben állhattak rajthoz a kőszegi gyerekek az idei első triatlon versenyükön.
 Noha az utolsó pillanatig bizonytalan volt, hogy az elmúlt hetek időjárása miatt lesz-e úszás, vagy az alacsony (17,3 fokos) vízhőfok miatt végül duatlon versenyen veszünk részt.
 Végül a rövidített úszótáv és a triatlon mellett tette le a voksát a rendező csapat. Valószínűen az is segítette a döntés ilyen eredményét, hogy a magyarok (az elmaradt kecskeméti diákolimpiai döntő miatt) itt válogatóztak az idei ifjúsági Európa Bajnokságra.
 Ha már eljöttek a legjobb ifik, hozták magukkal az egyesületek az egyéb korosztályokban induló versenyzőiket is. A magyarok mellett cseh, német, szlovén, szlovák versenyzőkkel is megmérettették magukat az osztrákok.
 A nagy érdeklődés miatt helyszínen már hivatalosan nem lehetett nevezni.
 A verseny színvonala ellenére nagyon szépen szerepeltek a mieink (Kőszegi Triatlon Klub), hiszen több korosztályban a dobogóra, kettő kategóriában (Spanraft Liza és Hóbor Lehel révén) pedig a legmagasabbra állhattak versenyzőink.
 A rendezőket mindenesetre megzavarta az idei nem szokványos időjárás, hiszen az ifiknél nem engedték neoprén ruha nélkül elindulni versenyzőnket, míg a következő futamoktól már tilos volt a neoprén ruha használata, így még az 5-6 évesek is kipróbálták milyen igazán hideg vízben úszni. (Hétfőtől biztosan gyógyfürdőben fogják érezni magukat az úszó edzésre jövő versenyzőink .)
 Gratulálok minden versenyzőnknek, hiszen a legtöbben értékes pontokkal gazdagodtak, ami az év végi elszámolásnál igen jól fog jönni!


Verseny kiírás
Eredmények
Képek 1
2013.05.11. Aquatlon OB. EgerVerseny kiírás
Eredmények
Képek 1
2013.04.29.  2. Parndorfer Speedworld Kids-Duatlon
 2 nappal a kaszói verseny után (négy nappal pedig a helyi mezei futóverseny után) Ausztriában egy zárt pályás duatlon versenyen vettünk részt, melyet egy gokart pályán rendeztek. A távok viszonylag rövidek voltak, így sokat számított a jó váltás a számok között. A pálya adottságai miatt az ügyesség is meghatározó volt az eredmények alakulásában.
 A sorozatos versenyzés ellenére többen dobogóra állhattak. Az eredmények és időkülönbségek is hétről hétre jobbak (illetve csökkennek az elsőkhöz viszonyítva), annak ellenére, hogy a magyar élmezőny is állandóan képviselteti magát az osztrák versenyeken is (csökkentve az osztrák versenyzők sikerélményét).
 Mind az eredményekre mind a versenyruházatra osztrák barátainktól is megkaptuk a verseny végén a dicséretet.


Verseny kiírás
Eredmények
Képek 1
Videó
2013.04.27. Kaszó Duatlon OB.
 Kifejezetten szép időben az érkezéskor még a szúnyogokkal küzdve kezdődött az idei első hazai országos versenyünk (összetett sportágban).
 Reggel mindjárt az OB futamokkal indult a verseny, így egy-egy lány és fiú csapatért is szoríthattunk az egyéni szereplés mellett.
 Pillisz Réka 11. helye mellett a lányok 5. helye is szép eredmény, míg a fiúk szinte együtt értek be a célba a mezőny középső részével, csapatban pedig éppen lecsúsztak a pontszerző helyekről.
 Délután a kisebbek is nagyon szépen teljesítettek (4-5-6. helyeket szerezve), egyre több versenyzőnk végzett az élmezőnyben.
 Az eredményekkel az utánpótlás vezetők az egyen versenymezekkel pedig a nézők elismerését is kivívtuk.


Verseny kiírás
Eredmények
Képek 1
Képek 2
2013.04.13. Donnerskirchen Duatlon  
Elkezdődött a Centrope Region utánpótlás versenysorozata is, amelynek keretei között az ősszel mi is duatlon versenyt rendezünk, szeptemberben Kőszegen.
 Az uszoda januári újranyitása óta úszás hangsúlyos edzéseket végzünk. Az idei tél miatt pedig kerékpáros edzéseket jóformán a versenysorozat indulásával egy időben tudtuk elkezdeni (persze az időjárással az ellenfeleknek sem volt jobb dolguk). Ilyen előzményekkel vártuk kíváncsian az év első duatlon versenyét.
 Versenyzőink nagyon szépen teljesítettek, annak ellenére, hogy dobogóra végül nem állhattunk.
 Összesen hét korcsoportban voltunk érdekeltek, és négy 4. illetve három 5. helyezés mellett mindenki szépen teljesített (Pillisz Réka például egy tizedmásodperccel maradt le a dobogóról!).
 Nagyon magas színvonalú futamok zajlottak, az osztrák versenyzőkön kívül a magyar élvonalbeli klubok mellett szlovák versenyzők is rajthoz álltak.
 Bízom benne, hogy a kerékpáros edzések beindulásával, a második futás eredményeken sokat tudunk még javítani és hamarosan még jobb eredményeket érünk el a sorozat következő fordulóiban is.


Verseny kiírás
Eredmények
Képek 1
2013.04.06. Kőszegi Aquatlon Kupa
Szombaton – most már mondhatni - a kőszegi aquatlonok hagyományához hűen, kellemetlen hűvös, viharosan szeles időben, de végül szerencsére eső nélkül zajlott le a verseny. A futópálya kijelölésén még az utolsó pillanatig gondolkodtunk, hiszen az elmúlt héten leesett eső és hó, az eddig is magas víztartalmú talajnak nem igazán kedvezett. Végül maradtunk a hagyományos tó köröknél, a pocsolyákkal és mély talajjal nehezített pálya ellenére.
 A versenyzők viszont igyekeztek feledtetni a kilátogató szurkolókkal a zord időjárást, hiszen a már 84 induló (évről-évre folyamatosan növekszik a létszám) nagyon színvonalas futamokon, végig izgalmas küzdelmet vívott, több futamban országosan szinten is jó eredményeket elérve. Köszönhettük ezt annak is, hogy a megye legjobbjain kívül többek között Sopronból, Zalaegerszegről és Nagykanizsáról is érkeztek hozzánk versenyzők.
 A segítőknek, lelkes szülőknek és támogatóinknak köszönhetően a célban müzli szeletekkel, gyümölcsökkel, süteménnyel vártuk a célba érkezőket, az eredményhirdetésen, pedig az érmek mellé kisebb ajándékokkal lephettük meg a dobogósokat.


Verseny kiírás
Eredmények
Képek 1
2013.01.06. Pöttschinger DreiköniglaufVerseny kiírás
Eredmények
Képek 1
Képek 2
2012.11.03. Sága Félmaraton-Sárvár
 Az idő kegyes volt a versenyzőkhöz és a szervezőkhöz, kissé hűvös, de napsütéses délelőtt fogadta a versenyre érkezőket.
A megmérettetésre kicsik-nagyok, amatőrök-profik egyaránt jelentkezhettek, így valóban vegyes csapat alakult ki szombatra virradóra. Az esemény olyan népszerű volt, hogy a tervekkel ellentétben, a helyszínen már nem volt lehetőség nevezni.
Klubunk maximális létszámmal állt rajthoz. A  "kicsik" mellett a 2 km-es  távon több szülő is elindult. A 21,1 km-es távon 5 versenyzőnk is megmérettette magát. 


Verseny kiírás
Eredmények
Képek 1
Képek 2
Képek 3
Képek 4
2012.10.13. Duatlon Diákolimpia Országos Döntő-Szekszárd

Több mint 1300 gyermek részvételével zajlott a 2012-es duatlon diákolimpia országos döntő, melyen a Kőszegi Triatlon Klub versenyzői egy kis csapattal képviselték magukat, tekintettel az év végére és a helyszín távolságára.
Hat nappal a hazai rendezésű duatlon versenyünk után az időjárás előrejelzés tekintetében, nem sok jóra számíthattunk a verseny körülményeket illetőleg. Szerencsére a versenyen az esőt most is megúsztuk, sőt a tavalyinál sokkal kellemesebb (akkor 3 fokban indultunk melegíteni), idő várt ránk Szekszárdon.
A Klub versenyzői egytől-egyig nagyon szépen teljesítettek, mindegyikük sokat fejlődött az elmúlt egy év alatt. Nyúl Marcell 4. helye számunkra is kellemes meglepetés volt, hiszen a diákolimpián már korosztályt lépett (az 1-3 versenyző, mind egy évvel idősebb nála).
Minden indulónknak gratulálok a szerepléséhez, az utóbbi időben részben velünk készülő szombathelyi versenyzőknek is (ők is szép eredményeket értek el – lány csapat 2. hely, fiú csapat 5. hely)!Eredmények
Beszámoló

2012.10.07. Duatlon Utánpótlás Olimpia Vas Megyei Döntő
 Az időjárás előrejelzés miatt kicsit aggódva készültünk a verseny rendezésére, de hála Istennek az eső csak az eredményhirdetést mosta el és komolyabb sérülés nélkül megúszta az egész mezőny a harmadik futamban már helyenként szemerkélő esőben kerékpározást is.
 A 80 egyéni induló mellett 6 váltó is rajthoz állt, így már második alkalomra megközelítettük a 100 versenyzős létszámot. Gratulálok az összes indulónak, nagyon szépen versenyeztek, igazi küzdelmes, szoros befutókban volt részünk általuk. A hozzátartozóknak, szurkolóknak volt miért izgulni egészen a célba érkezésig.
 Külön köszönet a rendezésben aktívan, egyre rutinosabban részt vevő szülők, családtagok, segítők, támogatók munkáját. Nélkülük elképzelhetetlen lenne az adott lehetőségek mellett ilyen színvonalas eseményt rendezni.
 Bízunk benne, hogy a résztvevők az itt szerzett élményeket másokkal megosztják, így évről évre színvonalasabb versenyen, egyre több sportot kedvelőt megmozgatva tudunk lehetőséget biztosítani a versenyzésre, egy kihívás teljesítésére.


Részletek
Eredmények
Gódor József képei
Hani Tibor képei

2012.09.29.  Írottkő hegyi futóverseny
 30. alkalommal vághattak neki a 18,6 km-es  600 méter szintkülönbséggel nehezített terepnek az állóképességi sportot kedvelők. A Decathlon Írottkő hegyi futóversenyen idén, az eddigi éveknél még többen, 142 álltak rajthoz. Frissítő, oklevél, érem várta a befutókat.
 Ebben az évben Hóbor Péter (1:16:21) aktív sportolónkon kívül két "apuka" is teljesítette a távot. Gódor Béla 1:36:59 és Gurisatti Gábor 1:37:22 idővel.


Verseny kiírás
Eredmények
Térkép
Képek

2012.09.09. História Futás
 Jó időben, sok futó részvételével zajlott a hagyományos program. A tömegversenyen 482 fő nevezett, a II. kategóriában (5-18 éves iskolai futás) 380 nevezés volt, és a fő futamban a 9 km-t 98 fő teljesítette, összességében tehát 960 nevezett futó vett részt a História Futáson. Különdíjat kaptak az 1532 m-t egységes öltözetben teljesítő csapatok: Béri Balog Kismama Olimpiai Csapat, Dance Jam, Kőszegi Kosarasok, Chernel Cserkészcsapat, Kőszegi Triatlon Klub


Verseny kiírás
Eredmények
Képek

2012.08.12. Hosszútávú Tereptriatlon és Fesztivál
 Másodszor rendezték meg a Natúrpark Hosszú Távú Tereptriatlon versenyt, ahol 2 km úszás után (rohonci tó 17 ℃) 83 km-t kellett a kőszegi hegyekben kerekezni, s végül  20 km-t futni. A rövidtávú verseny etapjai 0,7, 32, 8 km volt. Befutó a kőszegi Csónakázótónál volt.
 Három klubtagunk is indult a versenyen.

 Gratulálunk teljesítményükhöz!


Eredmények
Képek

2012.08.11-12. Fadd-Dombori

 Az idei országos bajnokságon, mint az idei évben minden versenyen több, mint 20 fővel vettünk részt.
 A különböző versenyeken 22 kőszegi versenyző állt rajthoz. A legtöbben az Utánpótlás korosztályban, összesen 14-en.
 Mindenkiről elmondható, már aki versenyzett a tavalyi évben is, hogy nagyon sokat fejlődött a korosztályához képest is, annak ellenére, hogy közben többen korosztályt váltottak. Ez a következő évre nézve komoly várakozással tölt el, hiszen egy teljes évünk van a további fejlődésre úgy, hogy a csapat nagyobbik része marad az idei korosztályában.
 Az idén először induló versenyzőink is szépen mutatkoztak be.
 A legjobb eredményt Nyul Marcell érte el – 6. helyezést szerzett a korosztályában indult 51 versenyző közül -, annak ellenére, hogy kerékpáron esett.
 Az én-te-ő váltóban kőszegi sikernek is örülhettünk, hiszen a Gódor Vivien (úszás) – Karácsonyi Ildikó (kerékpár) – Hóborné Edöcsény Nóra (futás) összetételű váltó korosztályát megnyerve ért célba.
 Ami még nagyon fontos számomra – a csapat az együtt töltött 3 nap során még jobban összekovácsolódott, közös élményekkel gazdagodott.

Köszönöm a gyerekek, felnőttek eddigi munkáját!Verseny kiírás
Eredmények
Képek

2012.08.03-05. Edzőtábor Nova

 Augusztus első hétvégéjén lehetőségünk nyílt egy 12 fős csapattal – Gurisatti Család támogatásával, közreműködésével - egy élményekkel teli edzőtáborban, összetartáson részt venni.
 Az időjárás a sátorozásnak kedvezett, az edzések intenzitásának már nem annyira. Viszonylag nyugodt útvonalon gyakorolhattuk az együtt kerékpározást, váltásokat.
 Az úszóedzéseknek tökéletes, már-már meleg vizű tó biztosított lehetőséget, a partján pedig a futást tudtuk gyönyörű környezetben végrehajtani.
 Az edzések mellett persze rengeteg idő volt a pihenésre is, amit többek között strandolással, vizibiciklizéssel, horgászással, sőt mi több jetskizéssel tölthettünk, köszönet érte Szalay Ervinnek, aki nagyon kedves vendéglátónk volt.
 Úgy tapasztaltam az edzések mellett rengeteg élménnyel gazdagodva érkezhettünk haza, és nyugodt szívvel készülhetünk, pihenhetünk a hétvégi versenyre – köszönet érte Gáboréknak!Képek

2012.Nyár Edzések Lékán

 Az idei nyáron is, mint, ahogy a múlt évben, a kőszegi uszoda zárva tartása miatt, Lékára jártunk át a gyerekekkel, hogy a Fadd-Dombori Országos Bajnokságig minél jobb formába kerüljenek a gyerekek.
 Pozitív oldala a dolognak – kedvező költségekkel tudtuk az úszóedzéseinket megoldani.
 A hátránya, hogy a nyárra sokkal nagyobb fejlődéssel számoltam, hiszen mindennapi úszással kalkuláltam, de ez a kerékpárral való közlekedés és az időjárásnak kitettség miatt nem volt megoldható (a gyerekeknek túl nagy ugrás lett volna a napi egy órás edzések után, és a víz hőfoka sem volt mindig ideális az edzések végrehajtásához).
 Köszönet a lelkes segítő szülőknek, hogy szabadidejüket feláldozva segítettek a kísérésben, szállításban!
 A lékai úszás miatt a kerékpáros edzések útvonala is korlátozva volt.
 Az időjárás végül nem tett sokszor keresztbe nekünk, így a heti három alkalmat a hetek többségében ki tudtuk használni.
 Bízunk benne, hogy nagyon rövid időn belül változik az ország, megye és természetesen a város hozzáállása a meglévő sportlétesítményeinkkel kapcsolatban – pillanatnyilag még zárva a kőszegi uszoda, ki tudja meddig.

Egy biztos, egyre többen várjuk a nyitását.Képek

2012.06.30. Römersee Aquatlon, Osztrák nemzeti bajnokság

 Június végén gyönyörű, mondhatni kánikulai idő fogadott a Römersee Aquatlon verseny helyszínén.
 A rendezők versenyein már többször részt vettünk, szeretünk is rajthoz állni, a helyszín közelsége és a korrekt, pontos szervezés miatt is. Nem utolsó sorban pedig a magas színvonalú mezőny miatt.
 A mostani versenyen még szorosabb versenyeken, nagyobb létszámú mezőnyben szoríthattunk versenyzőinkért, hiszen egyúttal az osztrákok nemzeti bajnoki címeiért itt küzdöttek a nyugati szomszédok. Rajtuk kívül több magyar klub is részt vett a versenyen, és voltak még német, szlovák, szlovén versenyzők is.
 Versenyzőink két második helyezés mellett (Tóth Benett – Schüler C; Hóbor Lehel – Schüler E) sok értékes helyezést szereztek jó versenyzéssel. Klubunk 18 fővel képviseltette magát a versenyen.

A verseny után egy nagy strandolás tette még inkább felejthetetlenné ezt a szép napot.Verseny kiírás
Eredmények
Képek

2012.06.17. I. Kőszegi Nyílt Triatlon Verseny

  Vasárnap délelőtt gyönyörű, bár az indulók számára kissé meleg időben ugorhatott vízbe az a közel száz induló (a váltókkal együtt), akik a hétvégén a kőszegi triatlon versenyt választották.
  Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény területén kijelölt pálya igazi kihívást jelentett a versenyzőknek.
  A kerékpáros pálya nagyon technikás, sok kanyarral lassított nyomvonalon haladt, míg a futáson az egyre emelkedő hőmérséklet mellett a puha füves talajon kanyarogva néhány kellemetlen emelkedővel kellett szembenézni.
  A verseny végén a megérdemelt frissítőkkel engesztelődhettek a célba érkezők, amik között a támogatók által felajánlott gyümölcs, müzli szeletek mellett a lelkes klubtagok által saját kezűleg sütött kuglófok, kalácsok is „állták a rohamokat”.

Amennyiben a jövőben nem esik egybe országos versennyel a rendezvényünk, joggal bízhatunk benne, hogy a lelkes csapatunk még több indulót vonz ebbe a gyönyörű városba.
  A mai versenyünk is megmutatta, hogy egy kis összefogással szép eredményeket lehet elérni, amit egyre többen tudnak értékelni.
  Biztos vagyok benne - amennyiben nem lebegne Damoklész kardja az uszoda feje felett (persze nem azt szeretnénk, ha elvágnák a lószőrt) - rövid időn belül mind a tömegsportban, mind a versenysportban jelentős eredményeket tudunk felmutatni!


Köszönöm a versenyzőknek, az intézménynek, szurkolóknak, segítőknek ezt a szép napot!

Kívánok a klubnak nyugodt, biztos felkészülést a következő időszakra!

Verseny kiírás
Eredmények
Képek

2012.05.12. Römersee Duatlon-2012.06.02. Pöttsching Aquatlon

    Kőszegi Triatlon és Úszó Klub sikerei Ausztriában

  Az elmúlt három héten kétszer vettünk részt Burgenlandban versenyen. Mindkét alkalommal nagyon szép eredményeket értek el versenyzőink.
  Az időjárás mindkétszer esőre állt, de szerencsére megúsztuk elázás nélkül, így a hétvégén egy kis csúszdázás, toronyugrás is belefért a programba, amíg az eredményhirdetésre vártunk.

   Römersee Duatlon (futás-kerékpár-futás) versenyen 25 fővel vettünk részt, versenyzőink az értékes helyezéseken kívül 4 első és egy-egy második és harmadik helyezéssel gazdagodtak.

   Pöttschingben Aquatlon (úszás-futás) versenyt rendeztek szombaton (június 2.), ahová már 30 fővel érkeztünk (mi voltunk a legnagyobb létszámú klub), a versenyre 140 fő nevezett.
Versenyzőink 2 első, 3 második és 2 harmadik helyezés mellett értékes pontszerző helyezéseket gyűjtöttek.
   
   A versenyeken több nagy hagyományokkal rendelkező magyar klub versenyzői is rajthoz álltak, melyek indulóival, versenyzőink eredményesen vették fel a küzdelmet.
  Külön öröm, hogy klubunk szinte minden korosztályban képviseltette magát mindkét eseményen. Külön köszönöm a szülők segítségét, mert a szerencsére növekvő létszám miatt egyre nehezebb minden versenyzőt egyformán segíteni, bíztatni az előkészületektől a célba érésigVerseny kiírás
Eredmények
Képek


Verseny kiírás
Eredmények
Képek

2012.05.06. XXI. Aquatlon Országos Döntő- Százhalombatta

Százhalombattán a Kőszegi Triatlon Klub a tavalyi indulók számát megduplázva (18 induló) már a nagyobb klubokkal létszámban felvette a versenyt, pedig több hiányzónk is volt betegség miatt. Eredményekben is az előzetes várakozásokat felülmúlva teljesítettünk.
   Nyul Marcell révén megszereztük az első országos bajnoki érmünket az utánpótlás korosztályban. Marci a hetedik időt úszta, ami új egyéni legjobbja 100m-en, majd az 1000m-es futásban nem talált legyőzőre, így összetettben a harmadik helyen végzett!
   Újonc „A” korosztályban mindkét nemben a csapatversenyben is szépen szerepeltünk Gurisatti Jázmin és Tóth Benett vezérletével a 10. és a 7. helyet szereztük meg az indulók száma meghaladta a nyolcvan, illetve a száz főt!
   Minden versenyzőnk egyéni legjobbjait érte el, pedig többen is hosszabb betegség után kezdtek újra edzésbe állni az elmúlt hetekben.

Köszönöm, hogy ilyen népes segítségünk volt! Nélkülük nem sikerülhetett volna így a verseny, hiszen a különböző rajthelyek és versenyszámok között rohangálva nem volt egyszerű mindent elérni, pláne még a gyerekek bemelegítésére is figyelni. Ez legyen a legnagyobb problémánk – a sok gyerek melegítésének és rajtoltatásának megoldása.

Folytatás a hétvégén Römersee gyerek duatlon.Verseny kiírás
Eredmények
Képek

2012.04.28.  X. Kaszó Országos Duatlon Bajnokság

  Az idei első országos versenyünkön gyönyörű időben vehettünk részt, ahol nem volt egyértelmű, hogy a versenyző gyerekek, vagy a hőségben szurkoló felnőttek fáradtak el jobban a nap végére. Azt hiszem ezt a versenyt a kisebb korcsoportos gyerekek nyerték, aki a délelőtt folyamán a nagyoknak szurkoltak, a frissítésnél segítettek, ha ez nem volt elég ugráltak, tornáztak, majd a kora délutáni melegben versenyeztek egyet.
  A verseny a kaszói erdő közepén gyönyörű környezetben zajlott. A legjobb eredményeket a kisebb korosztályokban vártuk, hiszen a harmadik éve folyó munkát a kicsik kezdték el viszonylag időben az ország többi versenyzőjével szemben.
  A legkisebbeknél Nyul Marcell az első futás végén elsőként szállhatott kerékpárra, bár a váltásnál elcsúszott a kerékpárját tolva a depóban. A kerékpárjával ez után is meggyűlt a gondja, mivel a lánc a fogaskeréksor és a váz közé beszorult. Marci becsületére legyen mondva a kerékpárral együtt futva akarta megtenni a kerékpáros távot ezek után. …nem volt könnyű utolérni, majd a láncot kirántani. A nagy hátrányból a középmezőnybe tudott felfutni a verseny végére.

A többiek is szép versenyzéssel, nagyon jó hozzáállással érték el szép helyezéseiket.

A versenyről rengeteg élménnyel gazdagodva térhettünk haza.Verseny kiírás
Eredmények
Képek

2012.04.14. NSI- Aquatlon Vas Megyei Döntő- Kőszeg

A hűvös, szeles, esőre álló idő ellenére idén már 77 indulónak szurkolhatott a 3. Kőszegi Aquatlon Kupa közönsége (az indulók száma több, mint kétszerese a két évvel ezelőtti bemutatkozásnak). A kitartó közönség jól átfagyott a hideg szélben a vízparton megrendezésre került futó szám alatt (talán jövőre őket is a versenyzők között láthatjuk kissé jobban átmelegedve), de legalább az előre jelzett eső nem vetette vissza a „harci kedvet”.
Idén már az ovisok is külön futamban mérhették össze tudásukat az úszó és futó számokban.
Jó érzés látni, hogy a gyerekek után lassan az egész család triatlonozik! Csak így tovább!
Mindkét számban volt részünk szoros küzdelmekben és szép eredményekben egyaránt.
Reméljük a formát jó néhányan átmentik az országos döntőre is.
 Az NSI támogatásának is köszönhetően Vas megyében – ahol a triatlon nagy hagyományokkal rendelkezik -, most kőszegi központtal egyre többen tapasztalják meg ennek az összetett sportnak a szépségeit. Természetesen köszönhető ez a gyönyörű, változatos környezetnek is.
 Az indulóknak kívánunk további sok örömet az edzéseken, versenyeken – egyre több edző- és versenytársat, és természetesen további sok sportsikert!Részletek
Eredmények
Képek

2012.02.06. Megyi Úszó Diákolimpia


Február 6-án a szombathelyi fedett uszodában került megrendezésre a Megyei Úszó Diákolompia. Csapatunk versenyzői becsülettel helytálltak a profi úszókkal szemben. 


Eredmények
Képek

2011.10.07.
Duatlon Utánpótlás Ollimpiai Döntő

Szekszárdra egy kis csapattal mentük, mivel nem terveztük előre az idei évre ezt a versenyt, így "csak" a gyerekek lelkesedése miatt vágtunk neki az útnak.
 A versenyre az idei ősz leghidegebb napján indultunk neki hajnalban (a Bakonyban 2 fokot mutatott a hőmérő). A verseny helyszínére érkezve még igen csak fel kellett öltöznünk (amit magunkkal vittünk ruhát, az rajtunk volt). A verseny pályája teljesen el volt zárva a forgalom elől, a kerékpározás egy kétszer két sávos úton zajlott oda-vissza (a nagyobbaknál a rendezőknek már meggyűlt a baja a körszámlálással).
Versenyzőink - Pillisz Réka, Illés Péter és Marton Levente - mindannyian szépen teljesítettek, egyenletes versenyzéssel, tőlük várhatóan szerepeltek. Úgy érzem hasznon volt mindannyiunknak ez a verseny, az apróbb hiányosságokra a következőkben jobban tudunk koncentrálni személyenként is. A versenyrutin megszerzése pedig mindenkinek a javára válik.


Képek

2011.10.01. 
Duatlon Utánpótlás Olimpia és Nyílt Futam

Gyönyörű napsütéses, meleg időben került első alkalommal Kőszeg szívében, a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub által és jóformán az egész város támogatásával megrendezésre a Duatlon Utánpótlás Olimpia és Nyílt Futam.
A versenyen végül 70 célba érkező volt, ami mindenképpen siker egy itt még sokaknak ismeretlen összetett állóképességi sportágban.
Gratulálunk mindenkinek, nagyon szép teljesítmény volt mindenki részéről a verseny teljesítése!
Szerencsére a versenyzőknek "csak" a meleg nehezítette meg a dolgát (nem az eső és a szél).


Részletek
Eredmények
Képek

2011.10.01.
Írottkő hegyi futóverseny
29. alkalommal, ragyogó futóidőben, 107 résztvevővel zajlott az idei Írottkő hegyi futóverseny.
 A 18 km-es távot férfiaknál Hóbor Péter klubunk versenyzője nyerte. A női első , a szombathelyi Pintér Judit lett. A verseny legfiatalabb résztvevője a 10 éves Bognár Adrián lett.
 


Verseny kiírás
Eredmények
Képek

2011.09.18. CityCross Kőszeg
Szép napsütéses időben rendezték a III. Mobil Store CityCross utcai kerékpárversenyt, melynek keretében a gyermekeknek is volt lehetőségük a megmérettetésre. Klubunk néhány tagja is elindult a 34 résztvevő között, négy korcsoportban. Ügyességüket először akadálypályán majd  egy gyorsasági versenyen bizonyíthatták. A felnőtt kategóriában  klubunk színeiben Poór Péter állhatott a dobogó 3. fokára., aki előző nap indult az I. Írottkő Hillclimb futóversenyen és 1:10:30-as eredménnyel korcsoportjában a második, abszulútban pedig harmadik helyezést érte el. Gratulálunk minden résztvevőnek!


Verseny kiírás
Eredmények
Képek

2011.09.11. XXVIII. História CERR-CUP
A kőszegi várostrom 479. évfordulójának emlékére megrendezett utcai futóversenyen közel 800-an vettek részt. Versenyzőink a korosztályos futamokban szép eredményekkel végeztek. Klubunk nevezett a tömegverseny keretében meghirdetett csapatversenyen, ahol 2. helyezést ért el.
A szervezők külön díjazták a legjobb kőszegi versenyzőt. A Stettner Imre vándordíjat Hóbor Péter edző, csapatunk aktív versenyzője vehette át.


Verseny kiírás
Eredmények
Képek

2011.08.13. Sedlcany

Hét ország 45 versenyzője indult a Csehországban megrendezett rövidtávú quadriatlon vb-n. A versenyzőknek úszásban 1,5, kajakozásban 7, kerékpározásban 40, futásban 10 km-t kellett teljesíteniük. Klubunk versenyzője Hóbor Péter ezüstérmes lett és mindössze 3,8 másodpercen múlott, hogy nem a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.Verseny kiírás
Eredmények
Képek

2011.08.06.-07.
Fadd-Dombori
A hétvégén az utánpótlás Triatlon OB-n és Sprint Távú OB-n vett részt a Klubunk Fadd-Domboriban.
A versenyen igazi nyári időjárási viszonyok között került sor (30 fok, napsütés).
A versenyre a Holt-Dunában, illetve a part menti utcákban és a bevezető úton került sor.
Az Újonc kategóriában részvételi csúcsot döntöttek a nevező fiatal versenyzők.
Szombaton a triatlon OB versenyein, vasárnap pedig az Aquatlon OB (úszás-futás) és a rövid távú triatlon verseny rajtjainál voltunk érdekeltek.
Mindkét napon minden versenyzőnk az elvárásoknak megfelelően teljesítette a versenyszámokat!Verseny kiírás
Eredmények
Képek

2011. július 2. Römersee Kinder Triatlon
Tizenhárom indulóval a kőszegieké volt az egyik legnépesebb csapat a Römersee Triatlonon, ami az eredményekben is megmutatkozott. Győzelmek, dobogós helyezések fémjelezték a többségében első nyíltvízi triatlonversenyen induló kőszegiek szereplését. A hangulatot az esős idő sem tudta elrontani.
A gyermekversenyt követő napon a ma is aktívan versenyző edző, Hóbor Péter 2:07:51-es összidővel harmadikként ért célba az olimpiai távú (1,5 km-40 km-10 km) versenyen.Verseny kiírás
Eredmények
Képek
Képek
Tv felvétel

2011. június 4. Pöttshing Kinder AquatlonVerseny kiírás
Eredmények
Képek

2011. május 28. Gelse
Ebben a zala megyei kis községben egy szép kis uszoda várta csapatunkat. A gyermekek először vettek részt triatlon versenyen.  A renkívül rossz időjárási viszonyok között megtartott verseny nagy megpróbáltatás volt gyermekeknek és szüleiknek is. A versenyzők bőrükön érezték a nagy hőmérsékleti különbséget. A meleg uszodából kellet kifutni a 15 ºC-os hideg levegőre, ahol az eső is nehezítette a kerékpározást és futást. Maradandó élményt szereztek versenyzőink.


Verseny kiírás
Eredmények
Képek

2011. május 14. Aquatlon Országos Döntő

Százhalombattán 46 klub, több mint félezer fiatal triatlonistájának részvételével rendezték az idén hatodik alkalommal kiírt NSI Aquatlon Országos Döntőt. A versenyzők négy korcsoportban, úszásban és futásban mérték össze erejüket.Verseny kiírás
Eredmények
Képek

2011. április 28. Győr-Moson-Sopron megyei aquatlon
Négy versenyzőnk részt vett a soproni aquatlon versenyen. Mind a négyen szépen teljesítettek az erős mezőnyben. A  verseny után, maradt még erő egy kis falmászásra is.


Verseny kiírás
Eredmények
Képek

2011. április 09. Aquatlon Vas Megyei döntő
A kőszegi fedett uszodában úszással kezdődött, azután a Csó-tó körüli futással folytatódott a második vas megyei aquatlon döntő. A szeles idő ellenére az első versenyükön induló és a már tapasztalt "második alkalmas" versenyzők is szépen teljesítettek. 


Verseny kiírás
Eredmények
Képek

2010. március 20. Aquatlon Vas Megyei döntő
A rajthoz álló gyerekek 90 százalékának ez volt az első versenye. Élményekben gazdag családias hangulatban telt a verseny. Minden résztvevőnek ajándékkal kedveskedtek a szervezők.


Verseny kiírás
Eredmények
Film


 

A lap tetejére.